Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Zašto limun uvijek zamrzavam prije jela - kladim se da to niste znali!

zasto-limun-uvijek-zamrzavam-prije-jela

Svi znamo koliko su limuni korisni - više puta smo vam ujutro otkrili čuda zdravlja iz čaše vode s limunom. Ali ispostavilo se da je limun u smrznutom stanju mnogo korisniji od svježeg! Naučnici su otkrili da smrznuti limun ima mnogo impresivniju listu zdravstvenih blagodati od svježeg.

Njegova sposobnost da se odupre razvoju kanceroznih tumora potvrđena je u dvadeset godina istraživanja.

Ovo voće ima sposobnost da obnovi probavni proces i metabolizam, da očisti crijeva, krvne sudove i jetru.

Pored toga, stvara alkalno okruženje u tijelu za borbu protiv ćelija karcinoma, regulaciju rada srca i jačanje koštanog tkiva. Zahvaljujući fitoncidima u svom sastavu, limun uništava mikrobe.

Studije pokazuju da smrznuti limun sadrži ogromnu količinu vitamina C. Sadrži i sljedeće supstance: kalij, pektin, flavonoide, magnezijum, mandarinu, kalcijum - sve to povećava otpornost organizma na zarazne bolesti, pomaže u normalizaciji metabolizma i čišćenju krvi sudova i krvi. Više od 22 korisne supstance u limunu usporavaju oksidaciju ćelija i razvoj karcinoma.

Kako pravilno zamrznuti limun?

Pravilno zamrzavanje limuna osigurava očuvanje svih njegovih korisnih svojstava.

Prvo dobro isperite voće. Stavite limune u cjedilo, prelijte vrućom vodom i operite posebnom četkom za voće, možete koristiti i četkicu za zube. Ne koristite deterdžent za pranje posuđa.

Možete ga zamijeniti razrijeđenim jabučnim octom s vodom u omjeru 3: 1. Soda bikarbona se također savršeno nosi s uklanjanjem zagađivača s kore limuna.

Nakon pranja voće osušite. Ostavite da se suši na tamnom i toplom mjestu nekoliko sati.

Apsolutno suvi limuni se zamotaju prozirnom folijom i stave u zamrzivač.

Zamrznuti limun se može koristiti u bilo kojem obliku - za direktnu konzumaciju, kao dodatak smoothiejima, svježim sokovima i jelima. Naravno, ne biste se trebali oslanjati samo na citruse za liječenje ozbiljnih bolesti. Odličan su dodatak koji napada bakterije i viruse u oslabljenom tijelu.

Kako jesti smrznuti limun protiv gojaznosti?

Supstance iz ovog kiselog voća sposobne su pročistiti crijevni trakt, bubrege, kao i smanjiti količinu lipida i plakova holesterola na zidovima krvnih žila i u krvi. Da biste smršavili bez štete po zdravlje, nutricionisti preporučuju konzumaciju 75 grama limuna dnevno.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom