Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Iznenađenje! Posle ove vesti više nikada nećete jesti šopsku salatu

iznenađenje-posle-ove-vesti-vise-nikada-necete-jesti-sopsku-salatu

Povrće je izvrstan izvor vitamina i minerala. Ali kombinacija nekih od njih može biti opasna za ljudsko tijelo. Tipična ljetna salata od svježeg paradajza i krastavaca, koju vole milioni, živopisan je primjer nesretne kombinacije korisnih poklona u vrtovima.

Nutricionisti ne preporučuju pretjerivanje u salatama koje sadrže krastavce i paradajz, kako ne bi naškodili svom tijelu.

Posmatrano pojedinačno, povrće je korisno, posebno ako se uzgaja bez upotrebe hemijskih đubriva.
Zreli paradajz srednje veličine sadrži do trećine dnevne potrebe odrasle osobe za vitaminom C. Uz to, ovo povrće sadrži likopen, supstancu koja pomaže tijelu u borbi protiv ćelija karcinoma i kardiovaskularnih bolesti.

Što se tiče blagodati, krastavci djeluju skromnije jer sadrže previše vode. Ali ako ih jedete bez ljuštenja kore, dobit ćete vitamine B skupine koji pomažu u borbi protiv holesterola, vlakna i brojnih korisnih elemenata u tragovima.

Ali ako kombinirate ova dva korisna proizvoda, na primjer, u salati, tada će sve biti drugačije. Askorbinaza sadržana u krastavcima razgrađuje vitamin C iz paradajza, uskraćujući mu njegova korisna svojstva za tijelo. Ali to, na žalost, nisu svi problemi koji čekaju ljubitelje šopske salate.

Paradajz i krastavce meljemo na različite načine. Paradajz, kisele prirode, kada se pomiješa s alkalnim krastavcima, u tijelu izaziva reakciju čiji su proizvodi soli. Naslage u bubrezima i žučnim kamencima mogu nastati ovisnošću o salatama od povrća, kombinirajući hranu koja bi trebala biti podalje jedna od druge.

Ali to ne znači da se morate odreći krastavaca i paradajza ili napraviti težak izbor ostavljajući samo jedno povrće u prehrani. Možete i dalje uživati ​​u plodovima polja, ali pokušajte da ih ne pomješate u stomaku.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom