Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

Samo tri minuta dnevno je dovoljno da izvežbate svoje oči i popravite svoj vid ili sprečite njegovo slabljenje

Da li ste se nakada zapitali kako to da vežbamo sve delove tela, ruke, noge, stomak, prste... a svoje oči i vid gotovo da uopšte ne vežbamo, iako znamo da očni mišići igraju veliku ulogu kvalitetu našeg vida.

Radite ove tri vežbe svakodnevno i imaćete savršen vid. Treba vam samo tri minuta.


1. Pridržavajte kapke prstima

Normalna je pojava, u današnje vreme, da ste neispavani i da su vam oči često umorne. Zato primenite sledeću vežbu i za samo jedan minut ćete odmoriti očne mišiće, piše Lifehack.org.

- Zatvorite oči i stavite po jedan prst na mesta gde se kapci spajaju. Pritisnite i time sprečite kapke da se otvore i držite tako 2-3 sekunde, a zatim pustite i otvorite oči.

- Ponovite proces 5 do 10 puta.


2. Ukrstite oči

Sigurno ste se kao deca igrali "zrike" i ukrštali oči iz zabave. Sada to treba da radite zbog svog vida.

- Uzmite neki predmet, na primer olovku, postavite je na udaljenost dužine svoje ruke, tačno između očiju i približavajte je polako do svog nosa. Sve vreme fokusirajte olovku.

- Nakon što ste gotovo dodirnuli svoj nos, ponovo je polako udaljite do dužine ruke.


3. Menjajte fokus

Ovom vežbom ćete učiniti da vam se zenice šire i skupljaju, što ima višestruke pozitivne efekte na vaš vid.

- Izaberite jedan predmet koji je udaljen od vas oko 10 metara, još jedan predmet koji je udaljen od vas oko 3 metra i ispružite palac ispred sebe na dužinu ruke.

- Menjajte fokus od svog palca ka objektu udaljenom 3 metra, zatim ka onom udaljenom 10 metara. Zadržavajte fokus po par sekundi.

- Ponovite ceo ciklus 5 do 10 puta.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom