Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Intenzivno noćno znojenje - neočekivani simptom raka

U jednom intervjuu, njemački dr Jens Wagenknecht upozorio je da "pojačano, intenzivno noćno znojenje može ukazivati ​​na ozbiljnu bolest". Specijalista napominje da je potrebno konsultovati lekara ako se noćno znojenje , koje se pojavilo jednom, počne češće i duže vreme ponavljati.  Doktor Wagenknecht dodaje da tako intenzivno noćno znojenje ponekad dovodi do hroničnih upala, tumora i maligniteta. Istovremeno, dodaje stručnjak, noćno znojenje često je povezano sa manje ozbiljnim faktorima i stoga se ne doživljava kao znak nečeg malignog . Za mnoge ljude, ovo se zaista ispostavlja kao neočekivani simptom raka .

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

Samo tri minuta dnevno je dovoljno da izvežbate svoje oči i popravite svoj vid ili sprečite njegovo slabljenje

Da li ste se nakada zapitali kako to da vežbamo sve delove tela, ruke, noge, stomak, prste... a svoje oči i vid gotovo da uopšte ne vežbamo, iako znamo da očni mišići igraju veliku ulogu kvalitetu našeg vida.

Radite ove tri vežbe svakodnevno i imaćete savršen vid. Treba vam samo tri minuta.


1. Pridržavajte kapke prstima

Normalna je pojava, u današnje vreme, da ste neispavani i da su vam oči često umorne. Zato primenite sledeću vežbu i za samo jedan minut ćete odmoriti očne mišiće, piše Lifehack.org.

- Zatvorite oči i stavite po jedan prst na mesta gde se kapci spajaju. Pritisnite i time sprečite kapke da se otvore i držite tako 2-3 sekunde, a zatim pustite i otvorite oči.

- Ponovite proces 5 do 10 puta.


2. Ukrstite oči

Sigurno ste se kao deca igrali "zrike" i ukrštali oči iz zabave. Sada to treba da radite zbog svog vida.

- Uzmite neki predmet, na primer olovku, postavite je na udaljenost dužine svoje ruke, tačno između očiju i približavajte je polako do svog nosa. Sve vreme fokusirajte olovku.

- Nakon što ste gotovo dodirnuli svoj nos, ponovo je polako udaljite do dužine ruke.


3. Menjajte fokus

Ovom vežbom ćete učiniti da vam se zenice šire i skupljaju, što ima višestruke pozitivne efekte na vaš vid.

- Izaberite jedan predmet koji je udaljen od vas oko 10 metara, još jedan predmet koji je udaljen od vas oko 3 metra i ispružite palac ispred sebe na dužinu ruke.

- Menjajte fokus od svog palca ka objektu udaljenom 3 metra, zatim ka onom udaljenom 10 metara. Zadržavajte fokus po par sekundi.

- Ponovite ceo ciklus 5 do 10 puta.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom