loading...

AKO IMATE KORONU, OVO ĆE VAM IZAĆI NA KOŽI: Najnoviji simptom je vidljiv, odmah idite kod lekara

Britanski naučnici apelirali su na Nacionalne zdravstvene zavode da na listu simptoma koronavirusa uključe još jedan uočeni, vrlo čest segment, a odnosi se na kožu Institut je bio na meti kritika jer nije uspio dodati neke simptome na listu za kovid-19, nakon što su se pojavili novi podaci o njima.Naime, radi se o osipu na koži koji pogađa jednu od 11 osoba zaraženih ovim virusom. Londonski akademici vršili su istraživanje na 20.000 pacijenata i simptome u vidu osipa na koži zvanično pripisuju koronavirusu.Do ove tvrdnje došli su prikuplajnjem informacija ,od 2.021 potvrđeninih slučajeva korona virusa, 178 je imalo osip po koži što iznosi približno 9%.“Osip se može pojaviti u bilo kom obliku i u bilo kojoj fazi bolesti, a traje nedeljam duže od ostalih simptoma koje prati kovid-19”, istako je dr Mari Felči koji je vodio ovo istraživanje.Kod većine pacijenata, osip se javljao mnogo pre bilo kog drugoh simptoma, zato bi ovo trebalo da se uvrsti kao jedan od vodećih indikatora u dijagnost…

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

Samo tri minuta dnevno je dovoljno da izvežbate svoje oči i popravite svoj vid ili sprečite njegovo slabljenje

Da li ste se nakada zapitali kako to da vežbamo sve delove tela, ruke, noge, stomak, prste... a svoje oči i vid gotovo da uopšte ne vežbamo, iako znamo da očni mišići igraju veliku ulogu kvalitetu našeg vida.

Radite ove tri vežbe svakodnevno i imaćete savršen vid. Treba vam samo tri minuta.


1. Pridržavajte kapke prstima

Normalna je pojava, u današnje vreme, da ste neispavani i da su vam oči često umorne. Zato primenite sledeću vežbu i za samo jedan minut ćete odmoriti očne mišiće, piše Lifehack.org.

- Zatvorite oči i stavite po jedan prst na mesta gde se kapci spajaju. Pritisnite i time sprečite kapke da se otvore i držite tako 2-3 sekunde, a zatim pustite i otvorite oči.

- Ponovite proces 5 do 10 puta.


2. Ukrstite oči

Sigurno ste se kao deca igrali "zrike" i ukrštali oči iz zabave. Sada to treba da radite zbog svog vida.

- Uzmite neki predmet, na primer olovku, postavite je na udaljenost dužine svoje ruke, tačno između očiju i približavajte je polako do svog nosa. Sve vreme fokusirajte olovku.

- Nakon što ste gotovo dodirnuli svoj nos, ponovo je polako udaljite do dužine ruke.


3. Menjajte fokus

Ovom vežbom ćete učiniti da vam se zenice šire i skupljaju, što ima višestruke pozitivne efekte na vaš vid.

- Izaberite jedan predmet koji je udaljen od vas oko 10 metara, još jedan predmet koji je udaljen od vas oko 3 metra i ispružite palac ispred sebe na dužinu ruke.

- Menjajte fokus od svog palca ka objektu udaljenom 3 metra, zatim ka onom udaljenom 10 metara. Zadržavajte fokus po par sekundi.

- Ponovite ceo ciklus 5 do 10 puta.

Коментари

Постави коментар

Популарни постови

SVAKO JUTRO ISPERITE USTA SA OVIM: Kad se sutra nasmejete, svi će misliti da ste išli na PROFESIONALNO IZBELJIVANJE

AKO IMATE KORONU, OVO ĆE VAM IZAĆI NA KOŽI: Najnoviji simptom je vidljiv, odmah idite kod lekara

ISPRALA JE KATRAN SA PLUĆA ZA SAMO 72 SATA I DOKTORI SU BILI U ČUDU: Ovaj napitak čisti organizam!

AUTOFAGIJA, RAK I MITOHONDRIJSKO ( ENZIMSKO METABOLIČKA ) TERAPIJA