Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Intenzivno noćno znojenje - neočekivani simptom raka

U jednom intervjuu, njemački dr Jens Wagenknecht upozorio je da "pojačano, intenzivno noćno znojenje može ukazivati ​​na ozbiljnu bolest". Specijalista napominje da je potrebno konsultovati lekara ako se noćno znojenje , koje se pojavilo jednom, počne češće i duže vreme ponavljati.  Doktor Wagenknecht dodaje da tako intenzivno noćno znojenje ponekad dovodi do hroničnih upala, tumora i maligniteta. Istovremeno, dodaje stručnjak, noćno znojenje često je povezano sa manje ozbiljnim faktorima i stoga se ne doživljava kao znak nečeg malignog . Za mnoge ljude, ovo se zaista ispostavlja kao neočekivani simptom raka .

Pogledajte gdje da postavite ruter da vas ne boli glava

Pogledajte gdje da postavite ruter da vas ne boli glava

Wi-Fi ruter je moguće postaviti u stan samo u prostorijama u kojima ne živite stalno, daleko od posla ili spavanja. Šef laboratorije "Ekologija životnog prostora" Anton Yastrebtsev ukazao je na mjesta na kojima je postavljen predajnik, štetna po zdravlje.

Prema mišljenju stručnjaka, certificirani ruteri za kućnu upotrebu trebali bi biti sigurni, ali ipak mogu imati određeni učinak. 

Stručnjak je primetio da neki ljudi postavljaju ruter veoma blizu laptopa ili računara, tvrdeći da im je potrebna brza veza za rad.

 Međutim, prema riječima stručnjaka, zračenje rutera se stvara u radijusu od tri metra.
„Loše je i ako je ruter dva-tri metra od kreveta, posebno od uzglavlja kreveta. U takvoj situaciji doći će do pojačanog uticaja na osobu, posebno na njen mozak“, rekao je stručnjak. 

Prema njegovim riječima, ruter je najbolje postaviti u hodnik, dva do tri metra od prostorija u kojima stalno živite.

Stručnjak je savjetovao da se ruter smjesti u sredinu stana i da ga ne prekriva velikim namještajem. U tom slučaju uređaj mora biti postavljen na udaljenosti od drugih uređaja: telefona ili mikrovalne pećnice.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom