Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Intenzivno noćno znojenje - neočekivani simptom raka

U jednom intervjuu, njemački dr Jens Wagenknecht upozorio je da "pojačano, intenzivno noćno znojenje može ukazivati ​​na ozbiljnu bolest". Specijalista napominje da je potrebno konsultovati lekara ako se noćno znojenje , koje se pojavilo jednom, počne češće i duže vreme ponavljati.  Doktor Wagenknecht dodaje da tako intenzivno noćno znojenje ponekad dovodi do hroničnih upala, tumora i maligniteta. Istovremeno, dodaje stručnjak, noćno znojenje često je povezano sa manje ozbiljnim faktorima i stoga se ne doživljava kao znak nečeg malignog . Za mnoge ljude, ovo se zaista ispostavlja kao neočekivani simptom raka .

Zašto je opasno kupati se u toploj vodi?

Zašto je opasno kupati se u toploj vodi?

Stručnjak za njegu kože Amadin Isnard upozorio je na opasnosti toplih tuševa za kožu. Njene riječi prenosi Daily Mirror.

Lekar je primetio da neki ljudi više vole da peru lice dok se tuširaju. Prema njenim riječima, u tome nema ništa, ali samo ako voda nije vruća.

Činjenica je da previsoka temperatura vode slabi i oštećuje krvne sudove kože. Osim toga, pod uticajem tople vode koža postaje suša. Isnard preporučuje kupanje toplom ili hladnom vodom, ali nikako vrućom. 

Prečesto kupanje dovodi i do poremećaja mikrobioma kože – milijarde bakterija koje žive na našoj koži i koje su uključene u brojne procese u tijelu, remete ravnotežu.

To može dovesti do brojnih neugodnih stanja, uključujući ekcem i psorijazu. Osim toga, smanjena je zaštitna funkcija kože.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom