Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Intenzivno noćno znojenje - neočekivani simptom raka

U jednom intervjuu, njemački dr Jens Wagenknecht upozorio je da "pojačano, intenzivno noćno znojenje može ukazivati ​​na ozbiljnu bolest". Specijalista napominje da je potrebno konsultovati lekara ako se noćno znojenje , koje se pojavilo jednom, počne češće i duže vreme ponavljati.  Doktor Wagenknecht dodaje da tako intenzivno noćno znojenje ponekad dovodi do hroničnih upala, tumora i maligniteta. Istovremeno, dodaje stručnjak, noćno znojenje često je povezano sa manje ozbiljnim faktorima i stoga se ne doživljava kao znak nečeg malignog . Za mnoge ljude, ovo se zaista ispostavlja kao neočekivani simptom raka .

Kako svojim rukama prepoznati nedostatak kiseonika u krvi

Kako svojim rukama prepoznati nedostatak kiseonika u krvi FOTO

Pandemija korona virusa prestrašila je svijet. Ljudi su zaboravili na preventivne preglede i izgleda da se plaše da ne dobiju covid. U isto vrijeme, međutim, ljekari vas podsjećaju da svoje zdravlje treba pratiti ne samo tokom epidemija i bolesti, već i redovno.

Dakle, jedan od važnih pokazatelja je nivo kiseonika u krvi. I to se može odrediti bez posebnih skupih uređaja.

Da biste rano prepoznali problem u tijelu i na vrijeme posjetili ljekara, slijedite ove jednostavne upute.

Presavijte falange kažiprsta i pritisnite ih zajedno sa pločama nokta. U idealnom slučaju, između njih bi se trebao dobiti mali dijamantski oblik.

Ako postoji ovaj jaz, onda je sve u redu sa kiseonikom u krvi.

Ako ne postoji ovaj jaz, trebate se obratiti ljekaru. Zadebljanje falangi prstiju može biti znak smanjenog kiseonika u krvi.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom