Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

SVEMOĆNA BILJKA: Prevenira gotovo SVE bolesti, uključujući rak! Možete ga pronaći OVDE!

SVEMOĆNA BILJKA: Prevenira gotovo SVE bolesti, uključujući rak! Možete ga pronaći OVDE!


Mačja kandža izliječila je rak i reumatoidni artritis još u 1920-ima

Potraga za lijekovima trebala bi se usmjeriti u šumu, gdje se u prirodi nalazi preko pet milijuna ljekovitih tvari i gdje se svake godine otkrije više prirodnih lijekova.

Sav novac za prikupljanje sredstava za liječenje raka, koji ide u džepove izvršnih direktora Big Pharma, treba dati u ruke prirodnjacima koji znaju gdje potražiti, na šta obratiti pažnju i kako ga koristiti.
Mačija kandža

Terapeutski učinak biljne mačke kandže za liječenje raka dojke, leukemije i raka pluća dobro je poznat u Južnoj Americi i široko su ga istraživali brazilski naučnici.

Međutim, u Americi se stotine milijuna dolara troše na opasne metode otkrivanja poput mamografa, koji često daju lažne pozitivne rezultate i tjeraju ljude na nepotrebnu kemoterapiju i zračenje.

Budući da je naš imunološki sistem stalno aktivan i sprečava razvoj raka, svi smo preživjeli bolest na neki način. Imajući to u vidu, moramo shvatiti da našem imunološkom sistemu treba pomoć koju dobija od prirodnih, sintetizovanih lijekova u zemlji.

Mačja kandža izliječila je rak i reumatoidni artritis još u 1920-ima

Gotovo 100 godina istraživači dokumentiraju ljekovite efekte kore Mačje kandže na rak. Još u 1920-ima, njemački prirodoslovac po imenu Arturo Brel, koji je radio u peruanskoj prašumi, tražio je nešto što bi moglo pomoći njegovom reumatoidnom artritisu.

Dvije vrste kore Mačjeg kandže imale su ljekovito djelovanje na njegovo stanje - Uncaria tomentosa i Uncaria guianensis. Kora je djelovala zbog svog prirodnog, anti-upalnog dejstva.

Izliječen, dr Brel je odlučio izvaditi ekstrakt svom prijatelju kojem je dijagnosticiran rak pluća IV. Jednu je godinu dana pio čaj od Cat Claw tri puta dnevno. Ta svakodnevna rutina je bila razlog zašto se njegov karcinom povukao i zauvijek nestao do kraja te godine!

Mačja kandža sprečava upalu koja pokreće bolest

Istraživači su povezali upalu sa početkom proliferacije raka na nivou DNK. Taj se uzrok uglavnom zanemaruje u modernim protokolima o liječenju.

Naučnici su dugo znali da Ekstrakt mačjeg kandži inducira smrt ćelija raka, ali oni sada otkrivaju precizne anti-upalne mehanizme do kojih dolazi.

Kad tijelo pokušava izliječiti i održati homeostazu, pokreće se upalni odgovor. Toksini koje u osnovi jedemo, dišemo i pijemo uzroci su upale jer tjeraju tijelo u stanje koje zahtjeva liječenje. Ovaj upalni odgovor otvara putove za rak i hronične bolesti. Uključivanjem protuupalnih biljaka u prehranu, poput Mačjeg kandže, pomažemo imunološkom sustavu tijekom upale i stresa.

Prema istraživanjima, Uncaria guianensis djeluje "isključujući" proizvodnju faktora nekroze tumora alfa. Zaustavlja upalu. Mačja kandža zaustavlja i nuklearni faktor-kappa beta, koji je takođe upalni preklopnik koji inicira rak i druge bolesti.

Mačja kandža utječe na adenin i inhibira nukleotid prisutan u stanicama DNK raka

Za one koji su uvjereni da bi trebali podvrći hemoterapiju ili zračenje, sve je izgubljeno. U stvari, dokazano je da Mačji kandža povećava broj T-ćelija čak i nakon kemoterapije, pomažući zdravom oporavku stanica koje su moderne medicine oštetile.

Godine 2016., istraživački tim sa Federalnog univerziteta Santa Maria u Brazilu otkrio je tačan efekat koji Uncaria tomentosa ima na ćelije raka dojke. Ekstrakt mačje kandže imao je značajan uticaj na adenin, nukleotid koji stoji u osnovi DNK ćelija raka.

Njihovo istraživanje potvrdilo je istraživanje iz Australije 2006. godine, koje je pokazalo da alkaloidi u kori kandži kandži inhibiraju rast ćelija leukemije. U to vrijeme taj efekat nije shvaćen, ali sada istraživači razumiju precizan mehanizam.

Ako je upala korijen bolesti, onda je Mačja kandža jedno od bezbrojnih ljekovitih biljaka koje to mogu zaustaviti.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom