Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

VITAMINI I MINERALI

VITAMINI I MINERALI


Otkriće vitamina u prvoj trećini 20. vijeka i spoznaja da su to bitni elementi zdrave prehrane jedno je od najvećih doprinosa zdravlju uopšte.

Podjednako je važna i spoznaja otprije tridesetak godina, da optimalne količine nekih vitamina ( NATRIJ ASKORBAT ) znatno poboljšavaju zdravlje, jačaju zaštitu od mnogih bolesti i povećavaju djelotvornost liječenja tih bolesti.

Optimalne doze su mnogo veće od onih što ih preporučuju razni konvencionalni "stručnjaci" iza kojih stoji farmako biznis i neobrazovani medicinski establišment.
Moć vitamina С i ostalih vitamina i minerala može se protumačiti shvaćanjem njihove uloge u jačanju prirodnih obrambenih mehanizama tijela, posebice imunog sustava.

Albert Szent-Gyorgyi, znanstvenik koji je prvi izolirao vitamin C, rekao je davne 1937. da bi se vitaminima postigli fantastični rezultati u poboljšanju ljudskog zdravlja kad bi se pravilno upotrebljavali.
Nažalost, čak i danas, 80 g, kasnije, staromodni nutricionisti, pozivajući se na Upravu za hranu i prehranu Američke Nacionalne akademije znanosti, uporno odbacuju podatke о korisnosti optimalnih količina tih važnih tvari.
Uporno preporučuju minimalne dodatne doze, ustanovljene "kliničkim" ispitivanjima prije pola stoljeća. Njihove preporuke sprječavaju bolje razumijevanje i primjenu nove znanosti о prehrani.
Što je na sve to rekao dvostruki Nobelovac dr.Linus Pauling, znanstvenik koji je dao najveć doprinose u razumjevanju uporabe dodataka prehrani i njihovoj ključnoj ulozi u održavanju dobrog zdravlja i liječenju bolesti?
Ukratko: " Mi smo građeni od onog što jedemo i pijemo, minerala, vitamina, aminokiselina, oligoelemenata i td .. kada dođe do poremećaja u optimalnoj koncentraciji tih važnih nutritivnih elemenata u našem organizmu dolazi do poremećaja u radu organa i do pojave bolesti. Manjak tih elemenata je svakodnevan bez obzira koju hranu koristili..."

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom