Zeleni čaj, alergije na hranu i ublažavanje njihovih simptoma
Zeleni čaj, alergije na hranu i ublažavanje njihovih simptoma
![]() |
Izvor: iStock |
Veliki dio svjetske populacije pati od alergija. One izazvane hranom mijenjaju naš jelovnik i čine nas da obratimo pažnju na ono što jedemo.
Najlakše rješenje njihovih simptoma su lijekovi, ali ako želimo prirodniju alternativu, to bi moglo biti u našoj čajnoj šalici.
Imuni odgovor na alergijske reakcije na hranu i piće pokreću bakterije u crijevima. Prema studiji japanskih naučnika sa Univerziteta Shinshu , visoki sadržaj antioksidanata u zelenom čaju suzbija ovu reakciju , ublažavajući simptome ovih alergija.
Nakon konzumiranja zelenog čaja, 40% veća koncentracija Flavonifractor plautii primijećena je u želucu i crijevima . Snižava krvni pritisak, pomaže protiv upale u tijelu i u borbi protiv kilograma. I sve to zbog suzbijanja imunološkog odgovora.
To je navelo japanske naučnike da napišu ideju da se plavoi Flavonifractor doda u neke namirnice - poput mliječne kiseline i bifidobakterije. Ali na ovu temu potrebno je još istraživanja, piše New Food.
Primjedbe
Objavi komentar