Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

NAJOPASNIJA NAMIRNICA KOJU STALNO JEDEMO: Često je na sniženju, a niko vam neće reći da može biti OTROVNA!

NAJOPASNIJA NAMIRNICA KOJU STALNO JEDEMO: Često je na sniženju, a niko vam neće reći da može biti OTROVNA!


Iako znamo da može biti vrlo ukusna, ali tako je puna otrova, hormona, fekalnih materija, pesticida i antibiotika


Često sniženi prehrambeni artikal koji će vam rijetko ko reći da je štetan za ljudski organizam i odmah ga izbacite iz prehrane!

Viršle se prave od otpadaka iz životinjskih organa, hrskavice, kostiju, crijeva, živaca i drugih nejestivih dijelova organa. Nakon detaljnih studija koje su istraživale odnos između ove hrane i pojave raka, rezultati su bili poražavajući.

Sastav viršle više je od 50 posto otrova! Svjetski fond za istraživanje raka izjavio je da bi ljudi trebali što prije izbaciti ovaj mesni proizvod iz svoje prehrane, ako žele sačuvati svoje zdravlje.

Na listi se pored viršli nalaze i paštete, kobasice, parizeri, pršut i druge fabričke mesne „poslastice“.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom