Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

AKO JEDETE KACAMAK OVAJ NAČIN, IZBACIĆETE SVE IZ CRIJEVA ZA 4 DANA!

AKO JEDETE KACAMAK OVAJ NAČIN, IZBACIĆETE SVE IZ CRIJEVA ZA 4 DANA! Plus ćete uz to i smršati!


Najbolje rješenje je ono koje veseli naš želudac

U nekom trenutku svima nam je potrebno brzo rješenje koje će nam pomoći da u kratkom roku riješimo nekoliko kilograma viška. Najbolji rezultati dolaze iz rješenja koja prijaju našem trbuhu, a upravo je takvo kačamak!

Kompleksni ugljikohidrati u kombinaciji s vlaknima polente dugo se probavljaju, dugo nas održavaju sitostima, a istovremeno potiču dobru probavu i sprečavaju zatvor što je česta posljedica dijeta s postom.

S druge strane, četverodnevna kačamak prehrana pružit će vašem tijelu esencijalne vitamine i minerale, očistiti crijeva i ubrzati metabolizam. Takođe, polenta će pomoći ublažavanju nivoa holesterola u krvi.

1. dan

400 g polente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.


2. dan

Duplikat menija od prvog dana.

3. dan

400 g polente, 300 g zelene salate, 200 g svježeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašika maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šalice zelenog čaja bez šećera.

4. dan

Umnožavanje menija od trećeg dana.

Polenta proces kuhanja

Da biste pomogli da dobijete kilograme, morate ga kuhati bez mlijeka, šećera ili maslaca.

Sastojci: 50 g polente, 200 ml vode, pola žličice maslinovog ulja.

Priprema: Živa polenta nježno isperite čistom vodom. Sipajte 200 ml vode u šerpu i posolite vrlo malo. Ostavite da prokuha, pa dodajte polentu. Kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta. Kad se skuha dodajte maslinovo ulje i promiješajte.

Dok ste na kačamačkoj dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kada osjetite glad.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom