BILJKA KOJA ŠTITI OD RAKA: Naučnici utvrdili da se bori protiv kancera vrlo uspešno, uvek je jedite svežu!

BILJKA KOJA ŠTITI OD RAKA: Naučnici utvrdili da se bori protiv kancera vrlo uspešno, uvek je jedite svežu!


Aronija ne sadrži puno šećera i poznata je po oštrom i kiselom ukusu koji neki vole, a neki ne

Aronija (Aronia Melanocarpa) je bobičasto voće koje zbog dva razloga nosi ime sibirska. Prvo je da je iz Sjeverne Amerike, gdje ima svoje sjedište, prvo stigla u Sibir, a drugo jer je otporna na vrlo hladne temperature. Sibirska aronija podnosi hladnu zimu i mrazeve do -45 ° C. Raste u obliku grma i ako ima dovoljno prostora može doseći visinu od oko 2 metra.

KAKO ARONIJA UTIČE NA VAŠ ORGANIZAM

Prema najnovijim naučnim istraživanjima, od svih vrsta voća, aronija ima najveću koncentraciju antioksidanata koji su neophodni u borbi protiv raznih bolesti. Takođe, ova bobica je puna flavonoida koji pomažu vašem tijelu u borbi protiv alergija, virusa i kancerogenih elemenata, a dokazano je da aronija sprečava i upalu mokraćnih puteva. Sibirska aronija sprečava stvaranje slobodnih radikala u krvotoku, na taj način poboljšavajući cirkulaciju i sprečavajući bolesti poput dijabetesa i raznih kardiovaskularnih bolesti, a osobe koje pate od visokog krvnog pritiska treba unositi aroniju u svoju prehranu. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da aronija može pomoći učenicima jer poboljšava pamćenje.

Naročito je naglašen njegov blagotvorni učinak na žuč i jetru jer pročišćava i omogućava pravilno funkcioniranje ovih organa.
Važno je reći i da aronija regulira pravilno funkcioniranje i izlučivanje hormona štitnjače, kao i regulira rad gušterače, pa može biti korisna u liječenju dijabetesa.

Aronija takođe potiče zarastanje rana, usporava starenje tijela i kože, sprečava nastanak bora, štiti od UV zračenja.

KONZUMIRANJE ARONIJE

ARONIJA ne sadrži puno šećera i poznata je po oštrom i kiselom ukusu koji neki vole, a neki ne. Ove bobice se uvijek mogu jesti svježe, ali sada postoje razne vrste prerađevina koji su hranjive poput svježe aronije. Postoje sokovi od aronije, sušena i smrznuta aronija, kao i čaj od aronije. Jedan od najpopularnijih načina konzumiranja ove bobice je džem ili slatko od aronije.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ISPRALA JE KATRAN SA PLUĆA ZA SAMO 72 SATA I DOKTORI SU BILI U ČUDU: Ovaj napitak čisti organizam!

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

KEMOTERAPIJA – UZROK BUJANJA I METASTAZIRANJA TUMORA ( IZ KNJIGE " RAK, ISTINE I ZABLUDE" )