Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Kajsije kriju eliksir dugovečnosti, a on se nalazi baš u delu koji svi bacamo

Neke teorije tvrde da je za celokupno zdravlje organizma i odbranu od raka potrebno da svako od nas pojede 7 koštica kajsije na dan


Kajsije, slatko voće pogodno za spremanje pekmeza, kompota, sladoleda i soka, u sebi čuva košticu koju mnogi od nas bacaju, a nisu ni svesni da se unutra krije riznica zdravlja.
Foto: Pixabay.com

Koštice kajsije možete kupiti i kao grickalice, a možete i da ih pečete. Pogodne su  za užinu jer je njihova hranljivost veoma slična hranljivosti badema.

Koštice kajsije su poznate kao lek za jačanje imuniteta, za borbu organizma protiv raznih telesnih infekcija, a postoji i velika debata o tome da li sadržaj leatrila (amigdalina) može da pomogne u tretiranju pacijenata koji imaju rak.

Bogate su vitamniom B17 o kojem se govorilo da leči rak još u praistorijskom Egiptu.

Prvo sistematsko proučavanje vitamina B17 datira sa početka prošlog veka, kada je hemičar Bohn naveo primer da se tokom destilacije vode od gorkih badema, oslobađa hidrocijanična kiselina koja ubija ćelije kancera.

Koštice kajsije sadrže najveću koncentraciju vitamina B17 na planeti. U njegovom molekulu se nalaze dve jedinice šećera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobađaju, nailazeći samo na maligne ćelije.

Važno je da koštice konzumirate žvakanjem, a ne samlevene ili da ih gutate. Uvek je bolje da birate one gorkog ukusa jer one imaju veću koncentraciju vitamina B17.


(Telegraf.rs)

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom