Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

PREVENCIJA MALIGNIH BOLESTI NIKADA NIJE BILA VAŽNIJA NEGO DANAS

“Imate rak” – to su riječi koje NIKADA ne biste poželjeli čuti od liječnika, jer one znače ulazak u svijet patnje, a za mnoge oboljele i smrti. 

Međutim, većina ljudi u svom tijelu nosi stanice raka, a da to i ne znaju!
To je tako zato što zdravo tijelo raspolaže dovoljno jakim imunim sustavom koji uništava stanice raka kada se pojave, tako da one ne mogu izazvati ovu smrtnonosnu bolest. 
Ipak, neki ljudi nisu te sreće. 

Nasuprot propagandi “industrije raka”, čovječanstvo ne dobiva bitku protiv raka.
Konvencionalne metode liječenja raka ne uspijevaju, a prosječna stopa smrtnosti od raka ista je za posljednjih 80 godina, dok je za neke vrste raka čak i porasla!
Rak, maligni poremećaj započinje ključnim manjkom važnih hranjivih sastojaka, kao i hormonalnim poremećajem, što je uobičajena posljedica tzv. ‘Standardnog načina prehrane’. Ovakav način prehrane lišava ljude mnogih hranjivih sastojaka i izaziva poremećaje u radu raznih hormona, zbog čega gube životnu snagu.
Kod ovakvih pacijenata uglavnom se pokaže da su bili izloženi velikoj količini otrova iz okoline – hrane, vode, zraka i raznih vrsta robe široke potrošnje – a to opet onemogućava ili blokira rad imunološkog sustava.
Štoviše, tijelo ovih pacijenata je načeto štetnim i nepotrebnim lijekovima. Njih je dezinformirala vlast, mediji i, što je posebno izraženo, medicinska udruženja i institucije koje kontrolira farmaceutska industrija.
Ljudsko tijelo je čudesan stroj, ali svi ti milijuni stanica u njemu moraju djelovato usklađeno, a da ih ništa ne blokira, opterećuje ili dovodi u nesklad.
Ukoliko se to dogodi, stvara se okolina za razvoj kroničnih bolesti poput raka.
Važno je dakle da opasnost obolijevanja od raka smanjimo, vodeći računa o tome da nam imunološki sustav radi optimalno

Borba protiv raka – veliki medicinski neuspjeh

Pokazat vam I naučiti vas kako spriječiti rak, sada je važnije nego ikada, s obzirom na neuspjeh konvencionalnih metoda liječenja raka i postojano visoku stopu smrtnosti oboljelih.

Samo jedan vid “priče o liječenju raka” doživljava neopisiv uspjeh – a to je profit “industrije za rak”, iskazan u milijardama. Imajte na umu da u SAD troškovi za kemoterapiju iznose 10,20, pa i 30 tisuća dolara mjesečno.
Liječenje samo prvih šest najčešćih vrsta raka košta čak 56 milijardi dolara godišnje, a ukupni iznos troškova za liječenje raka je 110 milijardi dolaragodišnje.
Osim toga, pojavio se jedan vrlo ozbiljan problem s lijekovima za rak.
Naime, studija Centra za istraživanje raka “Fred Hutchinson” u Seattleu zaprepastila je istraživače kada su utvrdili da pod utjecajem kemoterapije zdrave stanice počinju “lučiti u velikim količinama protein koji potiče rast zloćudnih tumora” i izaziva otpor organizma daljnjem liječenju. To objašnjava zašto kemoterapija isprva postiže uspjehe, ali je bezuspješna kada se se rak vrati, često u još surovijem vidu. Na sličan način, kirurgija i zračenje uklonit će ili uništiti neke stanice raka, ali je nemoguće ukloniti ih sve, pri čemu se preostale stanice množe i šire.
Postoje temeljni čimbenici koji izazivaju rak, na koje konvencionalna medicina ne utječe

Kako nastaje rak?

Vrlo jednostavno, poremećajima prehrane, toksikacijom organizma te poremećajem u oprimalnoj koncentraciji normalno prisutnih hanjvih tvari u tijelu, manjka važnih aminokiselina, minerala I vitamina dolazi do poremećaja u radu organa, dolazi do sinteze patoloških kemijskih spojeva što sve remeti svakodnevnu replikaciju stanica I dovodi do mutacije gena p53 koji kontrolira razvoj stanice u fazi G1, mitozi, te kada se stanica razvija nepravilno, gen p53 ( tzv. čuvar genoma ) blokira razvoj stanice izazivajući apoptozu, stanično samoubistvo, prekidajući sintezu proteinskog lanca u sekvenci aminokiselina glicin - arginin – asparginska kiselina pomocu proteolitskih enzima KASPAZA.
Jedna abnormalna skupina stanica ne slijedi potpuni stanični životni ciklus koji završava predvidljivom smrću stanice. Umjesto toga, one i dalje žive, množe se i šire.
Vrlo je važno ovo razumijeti – zdrava stanica ima određeno trajanje.
Ona se nekoliko puta podjeli, a onda umire.
Smrt stanice zove se apoptoza.
Zdrave stanice na kraju dožive apoptozu, a zamijenit ih nove stanice.
To je normalno.
Rak je nenormalna stanica koja se i dalje dijeli, preskačući prirodni stupanj apoptoze. Dok se množi, ona stvara tumor, čiji se komadići potom otkidaju i šire kao metastaze čitavim tijelom. Oboljeli od raka umiru od gladi kada ima previše raka u tijelu, tako da on troši sve gorivo organizma. Jedina razlika između oboljele osobe i zdrave osobe, kojoj se nikada ne utvrdi rak, sastoji se u tome što zdrava osoba ima zdravo tijelo i jak imunološki sustav, dok bolesna nema.
Imajući ovo u vidu, cilj svake prevencije raka ili programa liječenja jeste spriječiti sve ono što izaziva rak i stvoriti što je moguće zdravije tijelo, čiji imunološki sustav funkcionira što bolje.
Evo pet faktora koji ozbiljno slabe imunološki sustav, što povećava rizik od raka.Tijelo čovjeka, a posebno njegov imunološki sustav, ne mogu funkcionirati na najbolji način ako
Pušite ili žvačete duhan,
Imate manjak određenih hranjivih tvari ili hormona u organizmu, ili su oni u neravnoteži,
Patite od prekomjerne težine,
Jedete mnogo rafiniranih šećera i žitarica bez ovojnice,
Unosite otrove putem hrane, vode, zraka ili lijekova.
Možda je ovo previše općenito, ali ću objasniti svaki od njih kako bih ukazao na nekoliko jednostavnih, ali važnih koraka u sprečavanju raka.

1. Nemojte pušiti

Pušenje je vodeći uzrok raka pluća kod muškaraca i žena. Ono ujedno doprinosi drugim zdravstvenim problemima, poput srčanih oboljenja, srčanih i moždanih udara, katarakte, preranog porođaja, premale težine novorođenčadi, prijeloma kuka, brojnih oboljenja pluća, kao i raka grla i želuca.
Dim cigarete sadrži kancerogena spojeva poput arsena, benzena, kadmija, polonija 210, vinil-horida, formaldehida i druge.
Ako ste pušač, odmah prekinite.
Ako se ne možete ostaviti toga, potražite pomoć.
Nije lako prestati pušiti, ali mislite li da se isplati oboljeti od raka zbog toga? Dokazi jasno govore: pušači doslovno prizivaju rak, a postotak preživljavanja raka pluća vrlo je nizak.

2. Održavajte odgovarajuću razinu joda

Uvjeren sam da vam je ovaj čimbenik, koji spada u kategoriju “Nedostatak hranjivih tvari i hormonalna neravnoteža”, potpuno nepoznat, dok je istovremeno vrlo važan. U SAD-u se razvila epidemija nedostatka joda, što, po mom mišljenju, značajno povećava učestalost raka štitne žlijezde, dojke i prostate. Jod je neophodan svakoj stanici tijela, naročito štitnoj žlijezdi, pošto ona stvara hormon koji upravlja cjelokupnim metabolizmom.
Jod je također neophodan za zdravlje tkiva dojki i prostate, koje, kao i štitna žlijezda, zahtijevaju više joda nego ostala tkiva u organizmu. Prije svega, i višak i manjak joda opasan je za organizam.
Razmotrite sljedeće: početkom 20. stoljeća nastala je epidemija guše u SAD-u; guša je, pojednostavljeno rečeno, oticanje štitne žlijezde. Ovo može dovesti do otežanog gutanja. Što je još gore, guša dovodi do smanjenog lučenja hormona štitne žlijezde – tiroksina, a time i smanjenog metabolizma, debljanja, nesanice, umora, pomračenja svijesti, depresije.
Ukoliko se ne prati, ova bolest može prerasti u rak. Prije 90 godina, petogodišnja studija liječnika Davida Marina iz Ohia pokazala je da je epidemiju guše izazvao manjak joda. Ako odete u dućan, vidjet ćete oznaku za jodiranu sol. Vjerojatno je imate i u kuhinji.
Međutim, prema istraživanju, u toj soli nema dovoljno joda. Štoviše, od 70-tih godina jod u kruhu se u SAD zamjenjuje njegovom jeftinijom zamjenom – bromom.
Danas se velika većina peciva svih vrsta, uključujući i kruh, prave od brašna kome je dodan brom. U dugoj listi loših poteza, zamjena joda bromom jedna je od vjerojatno najvećih ( NAMJERNIH ) pogrešaka koju su proizvođači hrane ikada napravili, jer je dovela do epidemijskog nedostatka joda koju vidimo danas.
Problem je u tome što se brom veže za jodne receptore u tijelu, što sprečava apsorpciju joda, a to je recept za zdravstvenu katastrofu.
Ovaj nedostatak joda koji sad doživljavamo stvara ozbiljne probleme sa štitnjačom i prostatom, i također izaziva oboljenje dojki. Otuda i tridesetorostruk povećanje učestalosti fibrocistične displazije dojki, što blago povećava rizik od nastanka raka.
Brom je sada sveprisutan u suvremenom svijetu: koriste ga u medicini, za dezinfekciju bazena i sauna, dodaju ga u stotine proizvoda široke potrošnje, čak iu unutarnje dijelove automobila.
Kupite novi auto i odmah ste izloženi velikim količinama broma. Na žalost, konvencionalno obučeni liječnici potpuno su nesvjesni ovog nedostatka, iako sve više ljudi obolijeva od raka štitne žlijezde, dojki ili prostate. Zapamtite, kad se oboljeli prijavi onkologu i uđe u mrežu “Industrijsko-medicinskog kompleksa za rak”, biće podvrgnut terapijskim metodama koje se oslanjaju na:
kirurške zahvate zračenje kemoterapiju
Nijedan konvencionalni liječnik neće pacijentu propisati jod, osim radioaktivnog joda kojim se "liječi" tumor na štitnoj žlijezdi, a to je štetna metoda. Jednostavno i učinkovito rješenje jesu suplementi neorganskog i neradioaktivnog joda, što nije skupo.

Kako ovaj neorganski i neradioaktivni jod sprječava rak?

On potiče apoptozu stanica, tj.. smrt stanice.
Kada je u pitanju rak, apoptoza je upravo ono što razlikuje zdrave od bolesnih stanica koje mogu izazvati fatalnu dijagnozu raka. Istraživanja su pokazala da 95% ljudi imaju manjak joda, a upravo je ovaj faktor moćan u izazivanju raka.

3. Prekomjerna težina

Debljina, koja podrazumijeva 20% veću tjelesnu težinu od idealne, također predstavlja faktor rizika od raka. Ovo je jedna od posljedica gušom otežanog rada štitne žlijezde. Ako je vaša idealna težina 80 kg, opasnost od raka prijeti vam ako imate 96 i više kilograma.

4. Ne koristite sintetičke kemikalije i genetski modificiranu hranu

Nitko ne želi sintetičke kemikalije u hrani pa ipak stotine milijuna ljudi ih koriste, a da to ne znaju. Naime, konvencionalno uzgojena stoka hrani se hranom bogatom sintetičkim hormonima, antibioticima koji ubrzavaju rast, kao i GMO u hrani, što može izazvati rak. Tako hrana koja dolazi do vašeg stola ima u sebi ove štetne kemikalije.
Nalazimo ih u mliječnim proizvodima, piletini, svinjetini kao i u ribi iz ribnjaka.
Postoji još jedan problem vezan za standardnu prehranu. Naime, velika većina povrća i voća koje je konvencionalno uzgojeno prska se pesticidima i kemijskim sredstvima za oprašivanje. Iako takva sredstva povećavaju prinose, ona se smatraju izazivačima više slučajeva raka, pošto se zna da su ove kemikalije kancerogene.
Štetna jedinjenja koja izazivaju rak nalazimo i u umjetnim sladilima poznatih marki, a koji uključuju i aspartam. Jedna poznata marka sladila sadrži i atome klora. Klor je iz iste obitelji kao i brom. Jedete li proizvode u kojima ima tih kemikalija, vaš će se imunološki sustav mučiti da bi ubio stanice raka. Posebno se za aspartam sumnja da uzrokuje rak mozga. Ipak, to je uobičajeni umjetno sladilo u gaziranim pićima, sladoledima bez šećera kao i u stotinama dijetalnih proizvoda za koje se tvrdi da imaju manje kalorija. Ironija je u tome što, u kemijskom pogledu, ovi zaslađeni proizvodi vrlo malo pomažu u smanjenju tjelesne mase. I tako, u želji da smanje kalorije, ljudi kupuju rak……………...
Umjesto ovih umjetnih zaslađivača, može se koristiti organska stevija (koja nema aditiva). Ona neće nauditi vašem tijelu. Ako koristite med, koji nije ništa bolji od bijelog šećera, ne zaboravite da treba biti oprezan ako ga dajete djeci ispod godinu dana zbog opasnosti od alergije.

5. Izbjegavajte rafinirani šećer, sol, bijelo brašno i rafinirano ulje

Rafinirana hrana je izmijenjena u toku obrade. Tipično se tom obradom odstranjuju hranjivi dijelovi, dok štetni šećeri, ulja, sol i manje vrijedni dijelovi žitarica ostaju ili se čak dodaju. Ovo se radi zbog cijene i zato što onda proizvod duže može trajati na rafovima, ali je ovakva hrana u biti lišena životodavnih elemenata. Ako jedete ovakvu hranu, brzo ćete oduzeti vitalnost svom tijelu. U tom slučaju imunološki sustav neće biti u dobrom stanju. Rak je tada pred vratima. Izbjegavajte rafinirani bijeli šećer jer rak voli rafinirani šećer.
Ovo doslovno predstavlja gorivo potrebno za rast raka. Štoviše, rafinirani šećer, pokazalo se, onemogućuje rad imunološkog sustava oko 8 sati.
Razmislite o tome …
Ako grickate neki slatkiš ili svakih par sati popijete neko bezalkoholno piće, a onda poslije večere pojedete kolač, pitu ili sladoled, vi doslovno neprestano onemogućujete rad imunološkog sustava, a to može otvoriti vrata raku i drugim kroničnim oboljenjima.
Kada ljudima pronađu rak, uvijek se iznenade kad im se kaže da previše šećera u hrani može biti uzrok. Isto tako, onkolozi im nikada ne kažu: “Odmah prestanite jesti šećer.” Umjesto toga, kažu: “Operirat ćemo vas, a onda ćemo uvesti kemoterapiju i/ili zračenje.”
Ne čekajte da vas ovo snađe: ODMAH izbacite rafinirani šećer iz hrane!
Prirodni šećer iz voća je dobar, ali ne i šećer dodan u sokove, u voćne kompote ili u voćni jogurt.
Ako volite jogurt, jedite običan organski jogurt i u njega dodajte svježe voće, a ako vam je potrebno da bude slađe dodajte malo stevije. Isto tako, izbjegavajte bijelo brašno, rafinirano ulje i sol, jer je sve to nezdravo i predstavlja još veću opasnost da dođe do raka, kao i do artritisa, šećerne bolesti i srčanih oboljenja. Rafinirane žitarice i brašna, kao i hrana s ugljikohidratima uključuju:Bijeli kruh, Bijelu tjesteninu,
Oljuštenu rižu, Kolače, Čips………….Isto tako, žitarice sa šećernom glazurom opasne su za vas i vašu djecu… Isto je tako važno da izbacite rafinirana i termički obrađena ulja.
Loše masti i ulja uključuju:Margarin, Ulje od pamučnog sjemena,Ulje od soje….Svaki proizvod na kome piše “djelomično hidrogenizirano”.
Za sve njih je utvrđeno da postupno onemogućuju rad imunološkog sustava jer stvaraju otrovne transmasne kiseline. Ovi proizvodi također povećavaju tjelesnu težinu i opasnost od srčanih bolesti.
Zdrava ulja uključuju:organski maslac, Kokosovo ulje,Hladno prešano maslinovo ulje, bundevino ulje, Konopljino ulje..
Organski maslac predstavlja zdravu masnoću koja vam neće nauditi. Ulje kokosa je jedna od savršenih vrsta hrane iz prirode koje ima veliku prehrambenu i ljekovitu vrijednost. Maslinovo ulje je odavno dio zdrave mediteranske prehrane Ukratko, lošu hranu zamijenite dobrom.
Postupno ćete otkriti da dobra hrana ima bolji okus, daje više energije, ne izaziva probleme u probavi i pomaže smanjiti prekomjernu težinu.

6. Izbjegavajte i izbacite toksične metale iz tijela

Osim testiranja pacijenata na manjak joda, vitamina i minerala, kao i na hormonske poremećaje, kod pacijenata ispitujem i prisustvo teških metala u tijelu – aluminija, žive, olova, kadmija, arsena i nikla. Sve su ovo teški metali koji potiskuju rad imunološkog sustava i onemogućuju zaštitu od raka. Mnoga testiranja su pokazala da gotovo 70 posto populacije ima toksičnu razinu žive u tijelu, a to je jedna od najotrovnijih tvari poznatih čovjeku. Većina njih ne može razumjeti odakle im ti metali u tijelu, ali oni potječu iz cjepiva, zubnih materijala, zraka, vode, lijekova i sredstava kojim se prska voće i povrće. Živu, najgori od ovih otrova, nalazimo u sljedećim proizvodima:tuni vrste albacore, sabljarki, morskih pasa, skuši, različitim školjkama ……….

Ukoliko jedete ovakvu ribu, ili imate stare plombe u zubima (amalgam), onda imate povišen nivo žive u tijelu. Očigledni znaci trovanja ovakvim metalima uključuju umor, česte nazebe i gripu, alergije i osipe.
Što je još gore, otrovni metali dovode do:Autoimunih poremećaja, Oštećenja jetre, Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti, Raka

7. Izbjegavajte izloženost zračenju

Svi radiološki testovi liječnika uključuju ionizirajuće zračenje, za koje se zna da uzrokuje oštećenje stanične DNA i dovodi do stvaranja abnormalnih stanica koje mogu prerasti u stanice raka. Ovo podrazumijeva tradicionalne rentgenske zrake, zubni rentgen i mamografiju. Najgori su skeniranje PET (Positron Emission Technology) i CT (Computerized Tomography). Oni tijelo mogu izložiti daleko većem intenzitetu zračenja. Posebo CT stvara između 50 i 100 puta više zračenja nego klasično snimanje pluća rentgenom.
U posljednjih deset godina vrši se dramatično puno CT-a, preko 60 milijuna u SAD, a New England Journal od Medicine kaže da je bar trećina njih nepotrebna. Mislim da su i one dvije trećine nepotrebne.
Veliko istraživanje mamografije uključilo je 3243 žene između 40 i 59 godina i utvrdilo da će njihovim desetogodišnjim testiranjem biti sačuvana dva života. Da, dva života za deset godina testiranja tisuća žena, što pridonosi opasnosti od raka za njih. Naime, desetogodišnji iznos zračenja putem mamografije odgovara kumulativnom efektu od 10 rada apsorbirane radijacije, tj.. približno istu jačinu koju su pretrpjele na milju od eksplozije atomskih bombi u Hiroshimi i Nagasakiju. To odgovara 10 puta većem riziku od pojave raka!

8. Provjeravajte patite li od nedostatka vitamina i minerala

Budući da današnja tipična prehrana stvara žgaravicu i podrigivanje, razvio se veliki biznis s lijekovima za smirivanje želučane kiseline. Međutim, ovi antacidi inhibiraju apsorpciju vitamina B12, koji je neophodan za probavu, stvaranje energije, mentalne funkcije i pravilno funkcioniranje imunološkog sustava. Pošto milijuni svakodnevno uzimaju antacide, oni žive s manjkom vitamina B12, što ugrožava njihov imunološki sustav, krade im energiju i čini ih ranjivijim za rak.
Medicinske fakultete već dugo kontrolira farmaceutska industrija, konvencionalni liječnici uče da, nakon što dijagnosticiraju neko patološko stanje, prepisuju kemijske droge koje oni nazivaju ljekovi koji opet samo djeluju na simptom bolesti, olaksavajući pacijentu život s bolešću. Nema naglaska na liječenju uzroka bolesti, prevenciji ili zdravom načinu života i nikakvog napora da se ljudi prirodno liječe.
Riječ je o tome da se ljudima daju sintetički lijekovi za tretiranje bolesti zato što se time ostvaruje profit.
Međutim, holistički pristup stavlja naglasak na prevenciju i zdrav način života, kao i na prirodne terapije koje vraćaju zdravlje čovjeku.
Ova ideja nije revolucionarna, već je utemeljena na zdravom razumu.
Izbjegavajte ono što znate da je opasno, a tijelu dajte ono što mu daje dobro zdravlje.

Koristite se znanjima ortomolekularne medicine koja vam nudi dobro zdravlje I dug život bez obzira na svu zagađenost okoliša, slučajnu ili namjernu…..

(Valetudo - Nenad Roso)

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom