Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

ŠOKANTNE BROJKE O RAKU U HRVATSKOJ

Zbog visoke učestalosti malignih oboljenja, kao i visoke stope smrtnosti oboljelih, rak je prozvan epidemijom modernog doba.

O raku se treba govoriti što češće i upozoravati građane da PRIMARNOM PREVENCIJOM sami mogu pridonijeti sprečavanju početka bolesti tako da prihvate zdraviji način života kroz prehranu, tjelesnu aktivnost, odgovorno spolno ponašanje, smanjenje izloženosti suncu te izbjegavanje duhana i alkohola.
Prema statističkim podacima Hrvatska uz Mađarsku od svih 28 članica EU drži neslavno prvo mjesto sa stopom smrtnosti preko 340 oboljelih na 100 000 stanovnika

Karta epidemije raka: pogledajte u kojim mjestima u Hrvatskoj postoji najveći rizik

Međimurje: Najveća stopa oboljelih, posebno od raka prostate
Šibenik: U gradu i okolici najviše žena oboljelih od raka maternice
Zadar: Čitava županija prednjači na crnoj listi raka dojke
Sisak: Najveća stopa muškaraca oboljelih od raka pluća u zemlji
Zagreb: Poslije Zadra, najveća stopa žena oboljelih od raka uopće
Primorje: Rekordna stopa žena koje su oboljele od raka pluća

Općenito, imamo loše životne navike.
Loše se hranimo i mnogo pušimo, a kroz cijelu Hrvatsku se nastoji raznim aktivnostima osvijestiti ljude da promjene način življenja.
Poanta je da je svih vrsta karcinoma daleko više nego što bi moglo biti, a sve zbog loših životnih navika.
Kod karcinoma za koje postoji mogućnost rana otkrivanja (rak dojke, rak debelog crijeva i rak vrata maternice), iznimno je važno da se ljudi odazovu pozivima na preventivne preglede jer im to može spasiti život.
Poseban je problem i rak prostate, organa koji čini dio reproduktivnog sustava muškaraca.

RAK NIJE BOLEST, GLAVNI KRIVAC SU LOŠE ŽIVOTNE NAVIKE I TOTALNO POGREŠAN NAČIN PREHRANE.....

„RAK, TA VELIKA LJUDSKA TRAGEDIJA MOŽE BITI U POTPUNOSTI ZAUSTAVLJENA PRIMJENOM POSTOJEĆIH ORTOMOLEKULARNIH ZNANSTVENIH SAZNANJA” …dr.LINUS PAULING, DVOSTRUKI NOBELOVAC

Znanstvena istraživanja ( nezavisna, ne ona koja su usmjeravana profitima farmako industrije ) svaki dan nam otkrivaju nove, sigurne puteve poboljšanja i očuvanja zdravlja… Istraživanja su pokazala da postoje 3 glavna uzroka raka i drugih bolesti.

Prvi i najupečatljiviji uzrok je ZAPUŠENOST našeg organizma otpadnim tvarimma metabolizma ( probave ) mesa, a pogotovo mesnih prerađevina, dakle otpadima koje naše tijelo treba da eliminira, izbaci. Istraživanja su pokazala da unos mesa, mesnih prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda, povećava rizik ranijeg umiranja za 20%. Tu se misli na rizik umiranja od razni bolesti kao što su rak, srčane bolesti, dijabetes, osteoporoza…i td.

Da pojasnim o čemu se tu radi.

Meso i mesne prerađevine, ribu, mliječne proizvode, možemo da probavljamo samo djelomično što opet ovisi i o našoj krvnoj grupi.
Najmanju štetu jedenja mesa ima krvna grupa O ( donekle i B ) jer ima veoma snažnu HCL ( klorovodičnu kiselinu ) u želucu koja će da probavi meso, a u tankom crijevu ima povećanu količinu enzima Aklane ( crijevne ) fosfataze koja isto tako probavlja meso pa neće dugo stajati u crijevima i trunuti.

No vratimo se da vidimo šta se to dešava s probavom mesa. Pošto je HCl-klorovodična kiselina veoma slaba veliki dio mesne hrane ( 80% ) iz želuca odlazi nedovoljno probavljen u tanko i debelo crijevo gdje pomoću bakterija polako truli stvarajući velike količine toksina ( otrova ) kao što su KADAVERINI, PUTRESCINI I NITROZAMINI, nitrozamini su jedni od najjači otrova koji postoje, a posebno se stvaraju iz mesnih prerađevina od nitrita i nitrata koje se nalazi u mesnim prerađevinama.
Sve te otrove naš organizam apsorbuje preko CISTERNA CHYLI limfnog suda koji je glavni odvod centra LIMFNOG SUSTAVA.
To je limfni sud pomoću koga se otklanjaju metabolički otpadi s ogromnim prometom stanica ( oko 30 milijardi dnevno ) iz naših nogu do reproduktivnih organa, maternice, jajnika, prostate, testisa, crijeva, jetre, pankreasa, slezene…sve što je ispod grudnog koša. Kako rekoh, CISTERNA CHYLI sud je glavni limfni kanal koji ima kanale koji ulaze u grudne kanale. Ide do grla gdje savija u lijevo i uključuje u krvotok kod srca. Pomoću njega se na primjer dreniraju i dojke ( čiste od otpadnih toksina probave hrane ).
Ako postoji zakrečenje u limfnom sustavu jer se sakupilo previse toksina od neprobavljenog mesa dolazi do zagušenja cijelog limfotoka te se npr. drenaža dojki ne može obaviti u potpunosti, metabolički otpad ( otrovi ) se sakuplaju u dojci ( ili nekom drugom organu ).
Tkivo dojke ili nekog drugog organa postaje „gušće“, dolazi vremenom do „ugušenja“ stanica dotičnog organa, ugušenje uzrokuje poremećaj u aerobnom staničnom disanju ( osnovno pitanje fiziologije svih živih organizama je pravilna aerobna automatska apsorpcija kisika putem enzima citokrom C oksiadze ), taj poremećaj dovodi do anaerobnog disanja, stvaranja velike količine mliječne kiseline, pada pH tkiva tog organa koji postaje maligni u roku 48 sati.
To dovodi i do mutacije same DNK i do RAKA.
Za ovo sto sam opisao je dr.Otto Warburg 1931.g. dobio Nobelovu nagradu otkrivajući kako nastaje rak.

Prije nego prijeđem na ostala 2 uzročnika kako raka tako i ostali bolesti da se osvrnem što prosječan čovjek koji ne želi da se odrekne mesa može učiniti za svoju zaštitu.
Kao prvo ne pretjerivati s konzumacijom mesa, osobito prerađevina od mesa. Redovito kad se konzumira meso, 45 minuta prije obroka, uzeti proteolitske enzime koji će pomoći u varenju mesa.
Najbolji izbor je enzimski preparat WOBENZYM. Obavezno nabaviti i klorovodičnu kiselinu u prahu ( BETACID, vrlo je jeftin u Mađarskoj ) te ga sipati preko mesa kad se jede. Tokom obroka uzeti 50-100 mg vitamina B6 koji pomaže u eliminaciji toksina koji se stvaraju jedenjem mesa….

TRAMPOLIN
OBAVEZNO nabavite kućni mini TRAMPOLIN, lagano skačite na njemu 1 - 2 puta na dan po 15-20 minuta.
Skakanje na trampolinu je važna antigravitacijska vježba za detoksikaciju jer u velikoj mjeri pomaže u protočnosti i čišćenju limfnog sustava i cijelog organizma.
Svaki ozbiljniji centar za revitalizaciju ima trampolin u svojoj ponudi….
ZAPAMTATITE ... TRAMPOLIN JE BROJ 1. U DETOKSIKACIJI NAŠEG ORGANIZMA.
RAZNI ČAJEVI, TINKTURE, I SLIČNO SU DALEKO IZA NJEGA PO UČINKOVITOSTI.

Drugi veliki uzrok poremećaja, bolesti, raka i svega što nije dobro je manjak vitamina, u stvari hormona, D3 i njegova niska razina.
On je važan za aktivaciju preko 2500 gena. Istraživanja su pokazala da se za 78% smanjuje mogućnost dobivanja malignih bolesti ako je nivo vitamina D visok.
Bez njegove zadovoljavjuće razine nema jakog imuno sustava. 50 000 IU jedinica je neka donja granica koliko bi ga trebalo uzimati dnevno.

Treći, isto tako značajan uzrok je pomanjkanje redovitog sna tokom noći. Postoji dio sna, od 21.30 do 01.00, kada naše tijelo proizvodi hormon MELATONIN.
Melatonin vrši kontrolu gena koji je zadužen za životni ciklus stanice. To znači da recimo stanice dojke treba da žive 6 nedjelja, nakon toga dolazi do apoptoze, stanica sama sebe ubije, mijenja ju nova stanica i sve je u redu. Sve je pod kontrolom gena što opet ovisi o razini i aktivnosti melatonina u tijelu.
Ako je razina melatonina niska, aktivnost gena, nazovimo ga GENOM SMRTI koji nam produžuje život, neče na vrijeme unistiti stanicu, ona tako može da živi 10. 15, 20 nedjelja. Što je stanica starija ima sve više oštećenja i veću mogućnost da postane maligna.
Važnost melatonina se jako slikovito pokazala kroz studiju medcinskih sestara.
Medicinske sestre koje češće rade noćnu smjenu imaju daleko češće rak dojke od onih koje ne rade noćne smjene.
Pokazalo se da slijepi ljudi, koji su stalno u mraku, melatonin se proivzodi u epifizi noću ali moramo spavati u mrklom mraku, imaju izuzetno nizak rizik od malignih bolesti jer imaju visoke razine melatonina u organuzmu.
Ali zato imaju nizak nivo serotonina, koji je hormon dana, sunca, svjetlosti što je uzrok depresija…

Da napomenem za kraj teksta da je redovita uporaba joda, magnezij klorida, natrij ascorbata uz nijacinamid, bakar, MSM i naravno vitamin D3 i Melatonina prvi preduvjet očuvanja zdravlja...

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom