Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

ZAŠTO SMO BOLESNI?

Okluzivne kardiovaskularne bolesti, visoki krvni tlak, povećani broj otkucaja srca, poteškoće s disanjem, poremećaji spavanja, glavobolja, gubitak apetita ili prejedanje, nesposobnost koncentracije i razdražljivost, rak, autoimune bolesti su bolesti uzrokovane neuravnoteženom prehranom , manjkom fizičke aktivnosti, boravka u zatvorenom prostoru, stresa….

Vitamin C
Vitamin C

Današnja hrana siromašnija je vitaminima, mineralima, esencijalnim aminokiselinama nego ona koju su jeli naše bake i djedovi te malo tko uspijeva prehranom unijeti preporučene količine minerala, vitamina, aminokiselina, oligopeptida i drugih važnih gradivnih elemenata za dobro zdravlje pa je uzimanje dodataka prehrani postalo nužno želimo li dobro zdravlje i zaštitu od bolesti.

ORTOMOLEKULARNOM MEDICINOM PROTIV BOLESTI

Postavke Ortomolekularne medicine temelje se na saznanjima Nobelovca dr.Linusa Paulinga i suradnika koji su dokazali da se zdravstveni problemi mogu prevenirati i u velikoj mjeri riješiti uporabom Ortomolekularnih dodataka prehrani osobito ako su u Liposomalnom obliku.

Želite li dobro zdravlje i dug život nikada ne smijete zaboraviti riječi dr.Paulinga:“ .. mi smo građeni od onoga što jedemo i pijemo, minerala, vitamina, aminokiselina,
oligopeptida, elemenata u tragovima itd…kada dođe do poremećaja u optimalnoj koncentraciji tih važnih elemenata u našem tijelu dolazi do poremećaja u radu organa i do bolesti …“

dr.LINUS PAULING

Gotovo je nemoguće pojmiti koliki je utjecaj dr.Linus Pauling imao na čovječanstvo. Transformirao je kemiju iz deskriptivne u teorijsku znanost i bez straha je istraživao sve kuda ga je radoznalost vodila – od kemije, fizike i kvantne mehanike do biologije i medicine.
Tijekom života, došao je do brojnih otkrića koja su promijenila način na koji su znanstvenici vidjeli svijet.
Dr. Pauling bio je pionir molekularne biologije, znanstvene grane koja je uvela revolucionarne promjene u znanosti, a u budućnosti će znatno utjecati na naše živote, od područja antioksidansa i virusa do genetičkog inženjerstva i kloniranja.
Linus Pauling došao je u centar pažnje kad je uspio uvjeriti javnost u opasnost nuklearnih eksperimenata, pa su konačno pod pritiskom te iste javnosti SAD, Sovjetski Savez i Velika Britanija obustavile ispitivanje nuklearnog oružja u atmosferi.

Upravo je Linus Pauling, dobitnik nobelove nagrade za kemiju (1954. g.), razotkrio prijevaru propagandnog aparata američke vlade. Jednostavnim i razumljivim jezikom objasnio je «običnim ljudima» fizikalne osnove nuklearnih eksplozija. Zbog tog doprinosa, Paulingu je 1962. g. dodijeljena Nobelova nagrada za mir.

Ovaj hrabri i brilijantni znanstvenik nije se bojao kontroverze i često je bio na meti «zlih jezika». Za sebe kaže da je imao nevjerojatnu sreću jer je tijekom života uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, postavljajući prava pitanja. Ključ njegovog uspjeha bilo je kontinuirano križanje znanstvenih disciplina, odnosno multidisciplinarnost, pristup koji je danas neizbježan za napredak znanosti.

Velik doprinos medicini u prvoj polovici dvadesetog stoljeća donijelo je otkriće natrij askorbata (vitamina C) i spoznaja o njegovoj izuzetnoj važnosti i utjecaju na zdravlje ljudi. Vitamin C prvi put je izolirao mađarski biokemčar i nobelovac Dr. Albert Szent-Gyorgyi.. Nakon velikog otkrića, uslijedile su spoznaje o brojnim pozitivnim stranama ove molekule, posebice o ulozi natrij askorbata u sintezi kolagena, funkciji imunološkog sustava, velikoj ulozi u rjesavanju kardiovaskularnih okluzivnih bolesti, uništavanju stanica raka, o njegovoj antioksidativnoj aktivnosti i tako dalje....

Dvostruki nobelovac, Dr. Linus Pauling prvi je spoznao izrazitu važnost natrij askorbata (vitamina C) u održanju snažnog imunološkog sustava.

Sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća propagirao je znatno povišen dnevni unos vitamina C, čak nekoliko stotina puta viši od onog propisanog RDA (preporučen dnevni unos). Iako je konvencionalna medicinska zajednica osudila ovakav Paulingov stav, ovaj veliki znanstvenik imao je velik broj sljedbenika te je uživao povjerenje «običnih ljudi» koji su mahom isprobavali utjecaj visokih doza vitamina C na sebi i svojim bližnjima.

Nobelovac Linus Pauling pokrenuo je novu paradigmu u nutricionizmu, baziranu na optimalnom unosu, a ne na deficitu. Definirajući ortomolekularnu medicinu, Pauling je bio barem 25 godina ispred medicinske zajednice.

Upravo zbog Paulingove smjelosti, NATRIJ ASKORBATA (vitamin C) danas ima zasluženi status.

Znanstvene studije koje su uslijedile, dokazale su da uloga NATRIJ ASKORBATA očuvanju zdravlja prelazi granice prevencije deficita ovog vitamina, odnosno skorbuta koji je uzrokovan deficitom. Uz to što djeluje kao antioksidans, ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta, a cijeli niz potencijalnih pozitivnih učinaka ovoga vitamina još se istražuje.

Posljednja tri desetljeća svojega života, Pauling se posvetio znanosti o prehrani i ulozi mikronutrijenata (posebice vitamina C) u fiziologiji ljudskog organizma. Popularizirajući ovu znanost, postao je medijska ličnost i lider nutritivne terapije, što ga je učinilo protivnikom konvencionalnih medicinara.
Međutim, njegova brojna predavanja koja je održavao širom svijeta bila su izrazito posjećena, a ponosni smo što je jedna od njegovih destinacija bila Hrvatska.

Pauling je napustio ovaj svijet u svojoj 93. godini, a neprocijenjivo naslijeđe koje je ostavio čovječanstvu učinilo ga je besmrtnim.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom