Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Balkanoterapija kao srpski pristup zdravom životu: Povratak ishrani naših predaka

Balkanoterapija kao srpski pristup zdravom životu: Povratak ishrani naših predaka

Gost podcasta Teorija zdravlja je prof. dr Staniša Stojiljković sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, na Univerzitetu u Nišu

Moderna vremena donela su i nove "moderne" bolesti savremenog doba poput gojaznosti, insulinske rezistencije i dijabetesa tipa 2 kao najveće pošasti 21. veka.

Međutim, dobra stvar u svemu tome je da su to bolesti koje se mogu prevenirati jednostavnom promenom ishrane i načina života.

Jedan od načina zdravog života je i Balkanoterapija, koja zapravo predstavlja holistički pristup ekologiji organizma i brigu o našem zdravlju i ne podrazumeva samo ishranu, već i fizičku aktivnost, spavanje, negu kože...

Ne samo da ćemo se osećati bolje nego ćemo i misliti brže, reagovati brže i izbacićemo toksine iz organizma.

Najvažnije je da sve te namirnice na našem podneblju, koje su koristili naši preci, poput svinjske masti, crvene tucane paprike, domaćeg hleba sa prebiotičkim bakterijama, mesa, povrća voća, možemo da koristimo i da budemo zdravi.

Kako da se hranimo, koje prirodne namirnice da koristimo i kako da ih spremamo i mešamo u podcastu Teorija zdravlja govori prof. dr Staniša Stojiljković sa tehnološkog fakulteta u Leskovcu, na niškom univerzitetu.

Naša preporuka:

(Telegraf.rs)

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom