Naučnici su identifikovali povrće koje doprinosi raku želuca

Naučnici su identifikovali povrće koje doprinosi raku želuca

Rak želuca je maligni tumor želučane sluznice koji nastaje iz želučanih ćelija koje proizvode sluz (sluz). Sluz štiti želudac od inducirajućeg djelovanja želučanog soka sa hlorovodoničnom kiselinom koju sadrži. 

Rak želuca takođe može biti izazvan genetikom, ishranom, lošim navikama i ishranom. U ranim fazama može se manifestovati kao gubitak apetita ili kao loša probava.

Doktori kao simptome ističu brz gubitak težine, slabost i povećan umor.
Međutim, istraživači vjeruju da postoji povrće koje doprinosi nastanku raka. Prema njihovim riječima, riječ je o konzerviranom povrću. Ovo je objavio Daily Express, pozivajući se na Svjetsku fondaciju za istraživanje raka.

Napominje se da takvi proizvodi sadrže dosta soli i kiseline, pa se mogu duže čuvati. Ovi sastojci mijenjaju viskozitet sluzi, što štiti želudac od iritacije. Konstantna zloupotreba soli može dovesti do uništavanja ćelija i raka.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ISPRALA JE KATRAN SA PLUĆA ZA SAMO 72 SATA I DOKTORI SU BILI U ČUDU: Ovaj napitak čisti organizam!

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

KEMOTERAPIJA – UZROK BUJANJA I METASTAZIRANJA TUMORA ( IZ KNJIGE " RAK, ISTINE I ZABLUDE" )