Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

RAK SE DOBIJA OD DVIJE STVARI, LJUDI BI BILI ŽIVI DA ZNAJU OVO: Njemački naučnik zaprepastio je svijet!

RAK SE DOBIJA OD DVIJE STVARI, LJUDI BI BILI ŽIVI DA ZNAJU OVO: Njemački naučnik zaprepastio je svijet!

Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne dišu kisik) i ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kisika.

Temeljni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923. godine, a 1931. izumitelj je dobio Nobelovu nagradu za medicinu. Vrlo malo ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost skrivena od javnosti.
Ilustracija, fotografija: Profimedia

1931. njemački naučnik Otto Heinrich Warburg (1883-1970) dobio je Nobelovu nagradu za pronalaženje korijenskog uzroka raka. Dr Warburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.

Antifiziološkom prehranom (pretežno kiselom hranom) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselo okruženje loše opskrbljeno kisikom.

Stanična kiselost zamjenjuje kisik, a nedostatak kisika u ćelijama stvara kiselo okruženje.

Dr Warburg je rekao: "Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste kovanice: ako jedna ima jednu, onda drugu."

Ako imate previše kiselosti, automatski će vam nedostajati kisika u tijelu: ako vam nedostaje kisika, imat ćete kiselo tijelo. Kiselo okruženje je okoliš bez kisika.

"Ako lišite zdravu ćeliju 35% njenog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana", rekao je doktor Warburg.
"Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti i bez njega. To je pravilo bez izuzetka. "

Tumori tumora su kiseli, dok su zdrava alkalna

U svom dijelu o metabolizmu tumora, dr. Warburg pokazao je da svi kancerozni oblici ispunjavaju dva osnovna uvjeta: kiselost krvi i hipoksija (nedostatak kisika).

Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne dišu kisik) i ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kisika.

Tumorske ćelije mogu preživjeti samo sa glukozom i u okruženju bez kisika.

Stoga, rak nije ništa drugo do odbrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

Zdrave ćelije žive u alkalnom okruženju punom kiseonika, što im omogućava da normalno funkcioniraju. Tumorske ćelije žive u okruženju siromašnom kiseonikom.

Kiselost i alkalnost organizma ovisi o hrani

Nakon završetka probavnog procesa hrana, ovisno o prehrambenom profilu, stvara u tijelu kiselost ili alkalnost.
Jednostavno rečeno, alkalnost organizma ovisi o tome šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. 0 do 7 je kiselo, a 7 do 14 je alkalno.

Naše ćelije moraju imati malo alkalni pH, malo iznad 7, da bi uspješno funkcionirale.

U zdrave jedinke pH krvi između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano regulira kako ne bi napala metaboličku kiselinu.

Međutim, neke namirnice zakiseljuju krv i kontaminiraju organizam.

Hrana koja zakiseljuje organizam:

* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Najgore od svih, jer nema proteina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirani ugljikohidrati koji oštećuju gušteraču. PH mu je 2,1 (vrlo kiseo).
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porijekla - mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt, itd.
* Rafinirana sol
* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati ​​poput tjestenine, kolača, keksa itd.
* Heb
Margarina
* Kofein
* Al * arogantno
* Duvan
* Sva industrijski obrađena i konzervirana hrana koja sadrži konzervanse, umjetna bojila, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i općenito svi lijekovi

Alkalizirajuća hrana:

* Svo sirovo povrće. Nekome je kiselog ukusa, ali mijenja se u tijelu i postaje alkalno.
* Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima vrlo visok stupanj alkalnosti. (Nemojte se zavaravati zbog njegovog vrlo kiselog ukusa).
* Bademi. Vrlo su alkalne.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve ostale žitarice blago su kisele, ali za idealnu prehranu je potreban određeni postotak kiselosti, pa bi trebalo jesti i nekoliko žitarica. Sve žitarice moraju biti kuhane.
* Med. Ima veoma visoku alkalnost.
* Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važan je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte male gutljaje vode tokom dana.
* Vežba. Vježbe pomažu u održavanju alkalnosti tijela jer osiguravaju kisik cijelom tijelu. način prehrane uništava život.

Hemoterapija ne leči, već pogoršava kiselost organizma

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da mora dospjeti u alkalne rezerve tijela da bi neutralizirala kiselost žrtvovanjem minerala (kalcijuma, magnezijuma, kalijuma) ugrađenih u kosti, zube, udove, nokte i kosu.

Iz tog razloga primjećujemo promjene kod ljudi koji su primali hemoterapiju, uključujući gubitak kose.
Drugi lijekovi također pogoršavaju kiselost tijela, pa ih treba izbjegavati što je više moguće.

Ispravan odnos pH

Kao što je istaknuto, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u osobi koja jede zdravo, pije puno čiste vode i vežba.

Da biste pravilno jeli, osigurajte sebi 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte hranu koja je uglavnom kisela, poput sode, slatkiša, brze hrane.

Ne zloupotrebljavajte sol i koristite je što je manje moguće.

Ako ste bolesni, idealno je da vaša prehrana bude 80% alkalna.

Ako imate rak, savet je da alkalizirajte telo što je više moguće. To možete postići prehranom, vježbanjem, izbjegavanjem stresa i dodatnim unosom klorofila.

"Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego krajnja točka zasićenja tijela kiselinom", rekao je George W. Crile iz Clevelanda, jednog od najpoznatijih svjetskih hirurga.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom