Svinjski kotleti se tope u ustima ako ih pripremite na ovaj način
Svinjski odresci u tavi toliko su uobičajeno jelo da se na prvi pogled čini da vas ne možemo iznenaditi ničim novim. Međutim, to je samo na prvi pogled, jer danas ćemo vam ponuditi zaista vrlo zanimljiv recept.
Kombinira jednostavnost, okus i gracioznost.
Sastojci su jednostavni, a krajnji rezultat je pravo zadovoljstvo.
Nudimo vam da u tavi ne pripremate samo svinjske kotlete, već i odreske natopljene svježim mlijekom i lukom.
Ako ih okusite, odlučit ćete se jesti meso kuhano na roštilju, iako ćete jedini začin koristiti crni papar.
Lista proizvoda:
1 kg. svinjski kotleti
2 glavice luka
500 ml. mlijeko
1 jaje
100 g prezle
1-2 sup. kašike biljnog ulja za prženje
soli i papra po ukusu
Način pripreme:
Meso dobro operite i osušite kuhinjskim papirom. Luk ogulite i narežite na ne tako guste polumjesece.
U odgovarajuću zdjelu složite red odrezaka, zatim red luka i tako dalje dok proizvodi ne budu gotovi. Zatim pažljivo sipajte mlijeko. Ne bi trebalo pokriti meso u potpunosti.
Odresci bi se trebali natapati neko vrijeme. U idealnom slučaju, ovo je tri sata, ali možete ih ostaviti preko noći.
Kad istekne vrijeme, meso začinite solju i paprom, uvaljajte u brašno i umućeno jaje te ispržite na vrućem ulju. Dovoljno ih je pržiti s obje strane dok ne porumene. I ne zaboravite da ih poslužite sa svojim omiljenim ukrasom!
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar