Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Svinjski kotleti se tope u ustima ako ih pripremite na ovaj način

Svinjski kotleti se tope u ustima ako ih pripremite na ovaj način

Svinjski odresci u tavi toliko su uobičajeno jelo da se na prvi pogled čini da vas ne možemo iznenaditi ničim novim. Međutim, to je samo na prvi pogled, jer danas ćemo vam ponuditi zaista vrlo zanimljiv recept. 

Kombinira jednostavnost, okus i gracioznost.

Sastojci su jednostavni, a krajnji rezultat je pravo zadovoljstvo. 
Nudimo vam da u tavi ne pripremate samo svinjske kotlete, već i odreske natopljene svježim mlijekom i lukom. 

Ako ih okusite, odlučit ćete se jesti meso kuhano na roštilju, iako ćete jedini začin koristiti crni papar. 

Lista proizvoda: 

1 kg. svinjski kotleti
2 glavice luka
500 ml. mlijeko
1 jaje
100 g prezle
1-2 sup. kašike biljnog ulja za prženje
soli i papra po ukusu  

Način pripreme: 

Meso dobro operite i osušite kuhinjskim papirom. Luk ogulite i narežite na ne tako guste polumjesece.

U odgovarajuću zdjelu složite red odrezaka, zatim red luka i tako dalje dok proizvodi ne budu gotovi. Zatim pažljivo sipajte mlijeko. Ne bi trebalo pokriti meso u potpunosti.  

Odresci bi se trebali natapati neko vrijeme. U idealnom slučaju, ovo je tri sata, ali možete ih ostaviti preko noći.

Kad istekne vrijeme, meso začinite solju i paprom, uvaljajte u brašno i umućeno jaje te ispržite na vrućem ulju. Dovoljno ih je pržiti s obje strane dok ne porumene. I ne zaboravite da ih poslužite sa svojim omiljenim ukrasom!

Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom