Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Prošle zime požalio sam što nisam pripremio više-sada pravim dvostruku porciju - salata od povrća za zimu - Ljeto u tegli

Prošle zime požalio sam što nisam pripremio više-sada pravim dvostruku porciju-salata od povrća za zimu - Ljeto u tegli

Priprema: 30 min Kuhanje: 60 min Ukupno: 90 min Nutritivna vrijednost: 500 kcal

Sastojci:

šargarepa - 300 g;

luk - 200 g;

paradajz i krastavci - po 500 g;

kupus - 600 g;

slatka paprika - 500 g;

piment - 1 kom. u tegli;

grašak biber - 4 kom. u tegli;

ulje - 1 kašika. u tegli.


Za marinadu:

voda - 1 litar;

sol - 1 kašika;

šećer - 2 kašike;

sirće 9% - 50 ml.

Proces kuvanja:

Krastavce narežite na kriške, rajčice - kriške, luk - tanke polukrugove, slatke paprike - slamke. Kupus protresite, mrkvu naribajte na ribež za korejsku mrkvu. Staklenke treba sterilizirati, kao i čepove.

U svaku teglu stavite zrna crnog bibera. Sada stavite u slojeve: mrkvu, krastavce, luk, papriku, kupus, paradajz. Povrće je dobro raspoređeno, taložiće se tokom sterilizacije.

Birajte tvrde sorte paradajza. U svaku teglu sipajte maslac bez mirisa. Za marinadu pomiješajte sve sastojke osim octa, prokuhajte i zatim ulijte ocat. Marinadu sipajte u staklenke do vrha, pokrijte poklopcima i sterilizirajte u posudi.

Na dno stavite peškir i prelijte toplom vodom. Nakon što voda proključa, sterilizirajte 20 minuta. Odvrnite čepove na staklenke, okrenite ih i zamotajte dok se potpuno ne ohlade.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom