Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Ako nema kvasca: Lepinja iz tiganja se jednostavno priprema, a iznenađujuće je ukusna

Ako nema kvasca: Lepinja iz tiganja se jednostavno priprema, a iznenađujuće je ukusna

Recept za lepinju bez kvasca


Ukoliko ste nakupovali velike zalihe brašna i ne znate kako da ga upotrebe jer nemate kvasac, savetujemo da isprobate naš odličan recept za lepinjice koje se spremaju u tiganju.

Sve što vam je potrebno su osnovne namirnice - brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje, voda i začini.

Oni koji su isprobali ovaj recept tvrde da su lepinje izvanrednog ukusa i da se mogu jesti i sutradan, dovoljno je samo da ih zagrejete u mikrotalasnoj pećnici ili rerni.

Sastojci:
300 g pšeničnog, ražanog ili integralnog brašna

200 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo, po želji dodati začini, npr. origano i malo timijana

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:
Sipajte brašno u posudu, dodajte prašak za pecivo, so, maslinovo ulje, vodu, i po želji začine. Zamesite glatko testo, a potom pripremljenu smesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi se testo lepo podiglo.

Napravite kuglice od testa i oblikujte lepinje.

Na kraju je potrebno da ugrejete ulje, stavite lepinjicu u tiganj. Kada se lepo isprži, okrenite je na drugu stranu.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom