Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Dr.Otto Warburg. nobelovac otkrio je uzrok raka i zaštitu od njega 1923 g. za ćije otkriće je i nagrađen Nobelovom nagradom 1931 g!

Dr.Otto Warburg. nobelovac otkrio je uzrok raka i zaštitu od njega 1923 g. za ćije otkriće je i nagrađen Nobelovom nagradom 1931 g! 

Naučite kako da se zaštite ili čak pomognete sebi ako ste oboljeli. 

Hipoteza ima sve više sljedbenika, a čak i oni koji se ne slažu sasvim priznaju da može da pomogne u liječenju! Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.
Godine 1931. njemački naučnik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka.
Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života. Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo snabdjevenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a nedostatak kisika u stanicama stvara kiselu sredinu. - Nedostatak kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo - rekao je Warburg.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika. - Ako oduzmete zdravoj stanici 35% njenog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana - tvrdio je dr. Warburg. – Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali stanice tumora mogu živjeti bez njega.
To je pravilo bez izuzetka.
Tkiva tumora su kisela, a zdrava alkalna
U svom djelu “Metabolizam tumora“, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kisika).
Otkrio je, da su stanice raka anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisustvu visokih koncentracija kisika. Stanice raka mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.
Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Stanice raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.
Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane koju unosimo Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga što jedemo. Kiselo ili alkalno stanje mjeri se pH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona.
Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno da funkcioniraju, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.
Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje organizam

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljiko hidrate, koji nanose štetu gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
Meso (sve vrste)
Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, kajmak, jogurti, jaja itd.
Rafinirana sol
Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
KRUH, Margarin, Kofein, Alkohol, Duhan
Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
Sintetički antibiotici i uopĆeno svi farmaceutski lijekovi.

Hrana i navike koje alkalizuju

Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
Sirovo voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
Bademi. Vrlo su alkalni.
Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso.
Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)
Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
Klorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan. Voda.
Važna je za proizvodnju kisika.
Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.
Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu.

Sjedeći način života uništava život.

Kemoterapija povećava kiselost organizma, zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.
Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lijekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbegavati koliko je to god moguće.

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mlijeko, jaja, grickalice…
Ne zloupotrebljavajte sol i koristite je što je manje moguće – najviše 1/2 grama dnevno nerafinirane soli. Ukoliko imate kancer, savjet je da alkalizujete tijelo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih cijeđenih sokova od povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom