Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

OVAJ OTROV UNIŠTAVA VAŠE KOSTI: Ipak, milioni ljudi ga konzumira barem jednom dnevno! UŽAS!

OVAJ OTROV UNIŠTAVA VAŠE KOSTI: Ipak, milioni ljudi ga konzumira barem jednom dnevno! UŽAS!

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, što je 100% dnevne dozvoljene doze


Ovaj “otrov” je gazirano piće! Prema naučnim istraživanjima, evo kakva dejstva ima po telo:



1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, što je 100% dnevne dozvoljene doze. U telo dospeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

2. Posle 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri

3. Posle 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u tilu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje da proizvodi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osećaj umora.

4. Posle 45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekt sličan je onom, koji daje heroin.

5. 60 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i veštačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6. Posle 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da deluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjene kostima, tada se izlučuju u urinu.

7. Posle malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osećate se puni energije i možete očekivati česte promene raspoloženja.

Zajedno sa gaziranim pićem, iz tela se izlučuje sva voda i hranjive čestice, neophodne za funkcionisanje organizma.

Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

Primjedbe

  1. Ako taj kofein u gaziranom piću to čini u tijelu znači da svi mi svako jutro nebi smjeli piti kavu sa kofeinom nego bezkofeinsku kavu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poštovani, detaljnije i sve o kafi kao i kafi "bez kofeina" možete pročitati ovde http://vitamincd.blogspot.com/2018/08/topla-soljica-otrova-doktor-upozorava.html
      Poz.

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom