Napunite staklenu teglu do pola rendanim lukom i prelijte votkom. Ostavite da odstoji 14 dana. Uzimajte 1-2 supene kašike ujutru i uveče pre jela.
※※※
Pomiješajte jednake dijelove meda i soka od crne rotkve .
Uzimati po 1 kašičicu 3 puta dnevno prije jela. Ovo također pomaže kod oboljele žuči.
※※※
Tri supene kašike rendane šargarepe preliju se sa 3 kašičice ključale vode. Smjesa je ostavljena da se namače preko noći. Ujutro kuvati do ključanja. Pijte toplo, 3 puta dnevno tokom 1 meseca. Dobro je napraviti sjedeće kupke od preslice, borovih grančica ili jelovih šišara. 100 grama jednog od ovih sastojaka prelije se sa 3 litra hladne vode. Potopite 1 noć, prokuhajte i kuhajte još 2 sata. Dodaje se u kadu. Držite srce podalje od vode. Ista voda se zagrijava za 3-4 kupke.
Kod hronične upale
Napravite mješavinu od 2 dijela listova breze, čobanske torbice, vodene paprike, bijele imele i preslice, te jednog dijela lanenog sjemena i kiselice. Uzmite 2 supene kašike mešavine i prelijte sa 600 ml ključale vode, kuvajte 3 minuta, pa držite 30 minuta i zatim procedite. Pijte 6 puta dnevno, 15 minuta pre jela i 30 minuta posle.
※※※
Kore jabuke peku se u rerni dok ne porumene, samelju u prah. 1 supena kašika ovog praha zakuva se ujutru i uveče sa 200 ml ključale vode i pije pre jela, 30 dana.
※※※
Pomiješajte 50 g listova jagode, 50 g korijena grmljavine, 50 g matičnjaka, 60 g rizoma bradavice, 60 g anisa, 60 g sjemenki komorača, 60 g dlaka kukuruza, 60 g lista . 2 kašike mešavine staviti u 600 ml ključale vode, kuvati 10 minuta i procediti. Piti 4 puta dnevno po jednu čašu vina prije jela.
Bubrežne krize
Pomiješajte 20 g listova medvjetke i 25 g golih stabljika. Dvije supene kašike mešavine preliju se sa 250 g hladne vode i posle 12 sati procede. Pijte po potrebi (spazmodični bol u bubrezima i bešici) po 1 šolju toplog ekstrakta, 2-3 puta dnevno.
※※※
Pomiješajte jednake dijelove kukuruznog škroba, stabljika trešnje i listova breze. Jedna supena kašika mešavine kuva se u 250 g vode jedan minut. Kad se ohladi, posolite nož i nakon 10 minuta procijedite. Zasladite medom i pijte toplo, 3 puta dnevno prije jela. Kurs tretmana traje 3-9 nedelja.
※※※
Dobro osušena zrna kukuruza se prže kao kafa i vruća se stavljaju u hladnu vodu. Nakon što se zagrejana tečnost ponovo ohladi, piti po 1 čašu 3 puta dnevno.
※※※
Jedna glavica crne rotkvice se izrenda i pomeša sa raženim brašnom. Prelijte kipućom vodom i pripremite mekano tijesto. Nanosi se u sloju od jednog centimetra na čist ručnik i nanosi na područje oboljelog bubrega. Zamotajte vunenim šalom.
※※※
Uzmite kašiku osušenih listova medvjetke i potopite ih u pola litre hladne vode. Ostavite ih da odstoje preko noći. Ujutro prokuvajte smesu oko pet minuta, a zatim dodajte kašičicu sode bikarbone. Odvarak uzimati po jednu supenu kašiku 3 puta dnevno posle jela.
※※※
Jedna supena kašika sitno iseckanog korena grmljavine prelije se sa pola litre ključale vode. Nakon 15 minuta infuzija se procijedi i pije 3 puta dnevno.
※※※
Jednu supenu kašiku nasjeckanog lista šumske jagode kuhajte 15-20 minuta u četvrt litre vode. Odvar se procijedi i pije tri do četiri puta dnevno.
※※※
Kod bubrežne kolike kupati se sa sledećim odvarom: malina - 20 g, menta - 20 g, grančice breze - 100 g. Cela mešavina se prelije sa 5 litara ključale vode u emajliranoj posudi. Ostavite da odstoji jedan sat, procijedite i ulijte u kadu. Nivo vode bi trebao biti malo iznad pojasa. Nakon nekoliko takvih kupki zaboravit ćete na bubrežnu koliku.
Kod kamena u bubregu
Tretman traje samo jedan dan! U sokovnik stavite nasjeckani svježi kupus (3-4 kilograma) dok se ne skupi 750 mililitara soka. U to se dodaje 250 mililitara maslinovog ulja. Sok ne treba ostaviti da odstoji, već ga odmah upotrebiti, protresti bocu. Pijte po 200 mililitara 5 puta dnevno, svaka 2 sata. Na primjer: 10, 12, 14, 16 i 18 sati Istog dana popijte 2 litra negazirane mineralne vode (namijenjene oboljelim bubrezima). Hrana treba da bude tečna - uglavnom supe. Radite gimnastiku savijajući koljena do stomaka, čučnite i ustanite, idite gore-dolje uz stepenice uz snažan tresak.
Preporučujemo:
Primjedbe
Objavi komentar