Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

ZAMRZNUTI LIMUN JE PRIRODNI LEK PROTIV INFEKCIJA I GLJIVA: Zaustavlja ćelije raka, a posebno dojke!

Osim antikancerogenog delovanja, celi limun pomaže pri oslobođanju tela od toksina


Nova naučna studija dokazala je da limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu, preventivno i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke.

Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni semenke, a posebno ne koru.

Osim antikancerogenog delovanja, celi limun pomaže pri oslobođanju tela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasno je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, deluje kao antidepresiv i odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sledeći način ćete uživati u njegovom ukusu, posebno limunovoj kori.

Uzmite neprskani limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač. Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna. Možete staviti celi limun, a možete iseći na kriške. Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – narendajte.

Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance ili omiljeno piće.

Ono što ćete doživeti je sasvim novi ukus u kojem ćete uživati, a telo će vam biti zahvalno.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom