loading...

AKO IMATE KORONU, OVO ĆE VAM IZAĆI NA KOŽI: Najnoviji simptom je vidljiv, odmah idite kod lekara

Britanski naučnici apelirali su na Nacionalne zdravstvene zavode da na listu simptoma koronavirusa uključe još jedan uočeni, vrlo čest segment, a odnosi se na kožu Institut je bio na meti kritika jer nije uspio dodati neke simptome na listu za kovid-19, nakon što su se pojavili novi podaci o njima.Naime, radi se o osipu na koži koji pogađa jednu od 11 osoba zaraženih ovim virusom. Londonski akademici vršili su istraživanje na 20.000 pacijenata i simptome u vidu osipa na koži zvanično pripisuju koronavirusu.Do ove tvrdnje došli su prikuplajnjem informacija ,od 2.021 potvrđeninih slučajeva korona virusa, 178 je imalo osip po koži što iznosi približno 9%.“Osip se može pojaviti u bilo kom obliku i u bilo kojoj fazi bolesti, a traje nedeljam duže od ostalih simptoma koje prati kovid-19”, istako je dr Mari Felči koji je vodio ovo istraživanje.Kod većine pacijenata, osip se javljao mnogo pre bilo kog drugoh simptoma, zato bi ovo trebalo da se uvrsti kao jedan od vodećih indikatora u dijagnost…

CRNAC BEZ JAJA: recept za popularni kolač koji svima uspjeva iz prve

CRNAC BEZ JAJA: recept za popularni kolač koji svima uspjeva iz prve


Jednostavan, brz, sladak i super čokoladan, upravo tako bismo opisali ovaj popularni, sočni i tamni kolač poznat kao „crnac bez jaja“.
(Foto: Stockfood)


Kao što mu ime kaže, ovaj sočni čokoladni kolač ne sadrži jaja, priprema se zaista brzo i lako i idealan je kada želite da jedete neki čokoladni kolač koji je spreman začas. Treba samo malo strpljenja da sačekate da se kolač dobro ohladi da biste u njemu potpuno uživali.

U smjesu za biskvit možete dodati sušene brusnice, sjeckane orahe, lješnjake ili bademe, dobro istučene višnje iz kompota, jer one odlično ide uz sve. Možete ga poslužiti sa šlagom ili kašičicom vanilijevog sladoleda.

Sastojci:

Za biskvit:
540 g čvrstog jogurta
300 g glatkog brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice sode bikarbone
komad putera da premažete posudu za pečenje

Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
150 g putera
120 ml mleka
120 g šećera

Priprema:


1. Stavite sve sastojke za biskvit u posudu i pomiješajte ih električnim mikserom.

2. Podmažite pekač (kvadratni približno 35x25 cm) ili kalup za tortu promjera 22-24 cm maslacem, a zatim prelijte pripremljenom smjesom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ° C i pecite 25-30 minuta.

3. Pripremite glazuru: Maslac i čokoladu otopite u pari, dodajte šećer i mlijeko i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

4. Pečeni kolač malo ohladite, pa preko njega prelijte čokoladnu glazuru i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider da se potpuno ohladi.

5. Poslužite narezano na manje kocke ili kriške ako ste ispekli kolač u kalupu za kolače.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови

SVAKO JUTRO ISPERITE USTA SA OVIM: Kad se sutra nasmejete, svi će misliti da ste išli na PROFESIONALNO IZBELJIVANJE

Radite ove vežbe za oči 3 minuta dnevno i imaćete VID KAO PILOT

AKO IMATE KORONU, OVO ĆE VAM IZAĆI NA KOŽI: Najnoviji simptom je vidljiv, odmah idite kod lekara

ISPRALA JE KATRAN SA PLUĆA ZA SAMO 72 SATA I DOKTORI SU BILI U ČUDU: Ovaj napitak čisti organizam!

AUTOFAGIJA, RAK I MITOHONDRIJSKO ( ENZIMSKO METABOLIČKA ) TERAPIJA