Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

ŽELUČANA ( KLOROVODIČNA KISELINA, HCl ) KLJUČ ZDRAVLJA

ŽELUČANA ( KLOROVODIČNA KISELINA, HCl ) KLJUČ ZDRAVLJA


Pobornici zdrava života, nutricionisti, naturopati i svi koji misle u tom smijeru imaju naviku da kažu...“...ti si ono što jedeš..“. To je uglavnom tako, ali ja bih to preformulirao u „ TI SI ONO ŠTO USPIJEŠ DA APSORBIRAŠ“.

Ni najbolji programi prehrane ni najbolja hrana neće vam pomoći održati zdravlje ako nedostaje važana sastojak našeg organizma – klorovodična (želučana ) kiselina.
To je osobito važno i u liječenju najtežih malignih bolesti.

Naše tijelo ne može apsorbirati važne hranjive sastojke bitne za održavanje zdravlja ako imamo smanjenu količinu želučane kiseline, koja može biti izazvana uporabom antacida, rođenjem ( krvne grupe A i AB imaju uglavnom manju kločinu HCL što je i uzrok podložnosti mnogim bolestima pa bi bilo dobro da uzimate ako ste jedna od tih krvnih grupa kao dodatak u prehrani klorovodičnu kiselinu koju možete kupiti jeftino u Mađarskim ljekarnama pod imenom BETACID ).

Razna oštečenja želuca nastala uzimanjem loše hrane, pića, duhana, antibioticima, stresovima.....također su uzroci smanjene količine klorovodične kiseline u želucu.
I gle čuda, sada na scenu stupa ponovo farmako mafija koja vas reklamama prijevarom navodi na uvjerenja da imate prekomjernu želučanu kiselinu i da ju se mora neutralizirati.

Ovo je bezočna laž, koja naravno u ovom svjetskom poretku kao i mnoge druge laži koje potiču od farmako mafije, a idu ne štetu ljudskog zdravlja, neće biti sankcionirana, laž koja im donosi godišnje oko 8 milijardi USA dolara, koliko zarade na prodaji kemijskih preparata kao što su antacidi i ostalog smeća za smanjivanje želučane kiseline.

Npr. lijekovi za probleme s želucem i gornjim dijelom probavnog sustava najprodavaniji su lijekovi u SAD-u.
Stručni časopis Orthopaedic Surgeon piše:“Antacidi, lijekovi koje velik broj ljudi često koristi, toliko su opasni da bi bili povučeni s tržišta kada farmako karteli ne bi bili toliko jaki.
Zna se da antacidi iz kostiju izvlače od 130 – 300 mg kalcija svaki put kada ih se uzme. Usput antacidi sadrže i aluminij pa doprinose i nastanku Alzheimerove bolesti.“

Naša želučana kiselina toliko je jaka da u roku od jednog sata i najjači mesni odrezak može pretvoriti u mesnu juhu. Sada zamislite što se dešava s ovim odreskom ako padne u želudac u kojem je manja klorovodične kiseline....rezultat je slaba probava, loša apsorpcija, plinovi, žgaravica, nadimanje, podrigivanje.

Malo nas znakova upozorava da imamo manjak želučane kiseline, slaba apsorpcija može trajati godinama i polako iscrpljivati organizam. Kao posljedica javljaju se slabe krhe kosti, degenerativne bolesti, akutne i kronične infekcije prouzročene patogenim organizmima koje normalna želučana kiselina lako ubija. Tu spada i pojava malignih bolesti. Kada želudac ima normalnu količinu želučane kiseline on lako uništava nadiruće mikroorganizme i isto tako razgrađuje opasne dodatke hrani u protivnom aditivi( nitrati i nitriti ) se pretvaraju u nitrozamine, opasne kancerogene.

Pitam se, znaju li kardiolozi da bi upozorili pacijente, da niska razina i slaba proizvodnja želučane kiseline i pepsina usko je povezana s otvrdnućem arterija, visokim kolesterolom, povišenom razinom triglicerida, visokim krvnim tlakom, pretilošću ( debljnom ), a sve to izaziva srčane probleme i srčanu hipoksiju.

Jedno pitanje za interniste:“... da li znaju da je epidemijska najezda parazita velikim dijelom posljedica lijekova koji sprječavaju stvaranje kiseline?“

Upravo niska razina želučane kiseline čini nas lakim plijenom...salmonele, kolere, dizenterije, trbušnog tifusa i tuberkuloze. Tu se javlja i žgaravica, dijareja, zatvor, nadimanje, vjetrovi i ostali simptomi dispepsije.

Upravo potiskivanje klorovodične kiseline potiče prekomjerno razmnožavanje bakterija koje potiču stvaranje kancerogenih nitrosaminskih spojeva. Lijekovi koji smanjuju kiselinu ubrzavaju razvoj i ozbiljnost atrofijskog gastritisa kod ljudi s Helicobacter Pylori infekcijama, atrofijski gastritis predstavlja glavni faktor rizika nastanka karcinoma želuca.....

Da spomenem nakratko gastroezofagealnu refluksnu bolest. Šta mislite da li morate uzimati lijekove za smanjenje kiseline?

NEEEEEEE

Evo zašto. Premda lijekovi za smanjenje kiseline mogu ublažiti simptome, oni su poput ulja koje se nadoljeva na vatru i na kraju će ti isti lijekovi dovesti do teških oboljenja. Refluks ( vraćanje kiseline u ezofagus ) ili još ozbiljniji poremećaj, gastroezofagealnu refluksnu bolest ne izaziva previše želučane ( klorovodične ) kiseline, nego p r e m a l o.

Imate li ovaj problem, uzrok je manjak kisleine. Ukoliko kod jela imate manjak želučane kiseline, želudac će duže zadržavati hranu, a sva prisutna količina kiseline pomiješat će se s hranom. Želudac započinje s radom, ali zbog nedovoljne količine klorovodične kiseline, umjesto da se sadržaj želuca isprazni u tanko crijevo, jedan dio hrane vratit će se natrag u ezofagus. Pošto površina grla nije zaštićena od kiseline istim mukoznim tkivom kao što ga ima želudac dolazi do pečenja, žarenja, u grlu.
Odatle naziv žgaravica.
Uzimate li antacide žarenje prestaje, ali se ovaj problem nastavlja dok vas ne dovede do opearcije.Da biste izbjegli operaciju i produbljivanje problema uzmite preparate s klorovodičnom kiselinom, pepsinom....najbolje je porazgovarati s vašim liječnikom, upoznati ga s ovim tekstom i ako je dobronamjeran on će vam pomoći.

Nije sramota ne znati već ostati u neznanju.

Ovo su znanja vezana za naturopatiju i ortomolekularnu medicinu.....

No, ukoliko vam je vaš liječnik prepisao bilo koji od inhibitora protonske pumpe ili H2 blokator ( Pepcid, Tagamet, Prilosec, Zantac....), oni vas vjerojatno neće odmah ubiti, ali imajte na umu da je lijek iz ovog arsenala pod imenom Propulsid izazivao smrtne slučajeve sve dok njegova prodaja nije zabranjena. Liječnik koji daje ove lijekove mora upozoriti pacijenta da se ovi lijekovi ubrajaju među najsmrtonosnije lijekove.
Prilosec, na primjer, za cijelo vrijeme terapije njime, doslovce uklanja kiselinu iz želuca.To znači da ne dolazi do nužno potrebne asimilicaije hranjivih tvari i da organizam doslovce umire od iscrpljenosti.
Što se tiče kirurške intervencije ona nikako ne bi smjela doći u obzir u tretiranju ovog čisto fiziološkog problema.
Nadam se da će buduće generacije shvatiti razinu naivnosti sadašnjeg medicinskog sustava ( pitam se da li je to naivnost....ili namjera ) koji kirurgijom nastoji riješiti probleme BIOKEMIJSKE prirode.

Mislim da će inteligentnima ovaj tekst kao i svi tekstovi s ove stranice biti od velike pomoći u održavanju zdravlja.
A onima drugima, njima neka bog bude u pomoći....

Veliki broj ljudi koje sam savjetovao imali su nevjerojatne oporavke od ovih problema, isključivo uz provedbu dijeta za čišćenje oragnizma od otrova.
Sve počinje s Protokolom 13.
Ukratko, izbacite bijeli šećer,
izbacite sve žitarice osim prosa ( bar dok se ne izliječite ), redovito pijte probiotike, probavne enzime ( Wobenzym je jedan od najboljih ), obavezno i Omega 3, vitamin C u obliku natrij ascorbata i magnezij klorid, nabavite klorovodičnu kiselinu kao dodatak prehrani.

Obratimo malo pažnju na dijecu i način njihove prehrane.

Katastrofalan.

Uglavnom je to prerađena hrana, jednom rječju smeće.
Većina djece imaju danas lošu probavu, što je posljedica manjka želučane kiseline. Tu su i mnogi drugi brojni poremećaji kao posljedica loše i prerađene hrane koja njihova jadna mala tijela moraju probavljati.
Nikakvo čudo da boluju od astme, raznih vrsta upornih infekcija, anemije, crijevnih nametnika, celijakije, problema s kožom.... Uzimanjem zdrave prehrane i dodavanjem klorovodične kiseline problemi te djece vrlo lako i brzo će biti riješeni.
Za kraj ovog teksta, dvoje uglednih američkih liječnika napisali su vrhunsku knjigu, ZAŠTO JE ŽELUČANA KISELINA DOBRA ZA VAS. Svaki liječnik koji vodi računa o zdravlju svojih pacijenata bi trebao nabaviti ovu knjigu.
U međuvremenu, sami osluškujte svoje tijelo i ako imate opisanih problema počnite upotrebljavati postupno klorovodičnu kiselinu dok ne nađete koja vam je količina dostatna.

Primjedbe

  1. Ja imam hrlikobakteriju da li da oijem ttojnu terapiju.sta da pijem za to

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom