Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

OVA BILJKA LEČI RAK, A MOŽETE JE KUPITI NA PIJACI ZA MALE PARE: Nova otkrića ostavila svet u šoku!

Dobra je za mnogo toga...


Štiti unutrašnje organe, smanjuje hronične upale koji uzrokuju rak, vaskularne bolesti i zakazivanje rada srca.

Cvekla je često zanemarivano korenasto povrće s kojim teško koje može da se meri kada je reč o zdravstvenim benefitima. Konzumiranje soka od cvekle smanjuje krvni pritisak u toku nekoliko sati.

Sastojci cvekle, poput kiseonikovog oksida, šire žile i pojačavaju protok krvi. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje 500 grama soka od ovog povrća u samo nekoliko sati smanji povišeni pritisak.

Istraživanja su pokazala da ako pre vežbanja popijete sok od cvekle prosečni čovek će da vežba16 posto duže – cvekla doslovno pojačava izdržljivost i smanjuje postotak iskorištenosti kiseonika.

Cvekla je takođe odličan izvor betaina, nutrijenta koji štiti ćelije, proteine i enzime od spoljašnjeg stresa. Štiti unutrašnje organe, smanjuje hronične upale (koji uzrokuju rak, vaskularne bolesti i zakazivanje rada srca), simptome vaskularnih bolesti i štiti od mnogih hroničnih bolesti.

Cvekla je bogata fitonutrijentima koji, ne samo da joj daju prepoznatljivu boju, već štite od raka. Svojstva povrća istražuju se i u kontekstu lečenja raka dojke, prostate i pankreasa. Sastojci u cvekli takođe su od krucijalne važnosti za detoksikaciju organizma, tačnije za fazu u kojoj se toksini razgrađuju i vežu uz druge molekule kako bi se izbacili iz tela.

Lišće cvekle, koje većina ljudi baca, takođe je izrazito zdravo, a ima više gvožđa nego spanat. Krcato je cinkom, vlaknima, magnezijumom i drugim važnim nutrijentima.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom