Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

TAJNA JE U OVOJ ČUDESNOJ KOMBINACIJI SASTOJAKA: Recept za pohovani hleb kakav JOŠ NISTE PROBALI

U ovom slatkom doručku svi će uživati!

Iznenadite nekoga pohovanim hlebom pripremljenim na domaćem maslacu s medom i vanilom.

Recept za pohovani hleb kakav JOŠ NISTE PROBALI
Recept za pohovani hleb kakav JOŠ NISTE PROBALI,  FOTO: SHUTTERSTOCK

Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru u papiru za pečenje. Ostatak možete samo namazati na tost ili poslužiti uz vafle.


Sastojci za maslac s medom i vanilom:

100 g maslaca sobne temperature

50 ml meda

60 g šećera u prahu

1 kašičica cimeta

½ kašičice soli

½ mahune vanile


Sastojci za pohovani hleb:

4 jaja

250 ml mleka

2 kašike smeđeg šećera

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

30 ml brendija

korica jedne narandže

hleb

2 kašike pripremljenog maslaca

 
Priprema:

Mikserom najpre kratko umutite sve sastojke za maslac. Prebacite ga na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i zarolajte papir. Stavite u frižider na barem dva sata.

Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, brendijem i koricom narandže. Umočte kriške hleba u mešavinu.

Zagrejte veliki tiganj, otopite dve kašike pripremljenog maslaca i pecite hleb po dva minuta sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.

( GASTRO.24SATA.HR )

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom