Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

Onkolog Mark Hajman: Evo šta ja radim kako bih izbegao rak!

Onkolog Mark Hajman: Evo šta ja radim kako bih izbegao rak!


Uspeh izlečenja raka ne zavisi samo od doktora i hemioterapija, već i od sopstvenog napora pacijenta

Doktor Mark Hajman je promoter zdravog načina života, a o raku i izlečenju istog govorio je za portal Econet.ru

Ovaj onkolog se pridržava koncepta funkcionalne medicine, koja pretpostavlja postojanje veze između vanjskog sveta i ljudskog endokrinog, probavnog i imuološkog sistema.

U okviru funkcionalnog pristupa ovaj doktor razvija individualni tretman lečenja koji uključuje i genetske analize. On smatra da je zajednički rad doktora i pacijenta ključan za efikasnu dijagnozu i lečenje.

Mark Hajman tvrdi da je uzrok hronične bolesti, uključujući i onkološke bolesti pogrešan način života. Stoga, prevencija i lečenje ne treba da počnu sa lekovima već sa promenom načina života.

Sistem odbrane tela pod određenim uslovima može nezavisno da identifikuje ćelije raka i da ih neutrališe. Potrebno je samo stvoriti ove uslove.

Evo ključnih promena koje će vas prema rečima dr Hajmana spasiti od raka:

1. Odbacite šećer koji je hrana za ćelije raka. Svake godine prosečan Amerikanac pojede u proseku oko 69 kilograma šećera i 66 kilograma brašna. U drugim razvijenim zemljama situacija nije ništa bolja. Kao rezultat toga 1,7 milijardi ljudi u svetu je gojazno, i to je jedan od faktora rizika za rak.

2. Identifikujte proizvode koji vam ne odgovaraju. Broj ljudi koji su osetljivi na gluten se povećava svake godine. Proteini pšenice za takve ljude je najjači alergen koji izaziva upalu, koji pre ili kasnije dovesti do raka ili kardiovaskularnih bolesti. Mlečni proizvodi takođe mogu da izazovu alergijske reakcije u crevima koji ljudi obično ne primećuju ili pripisuju stresu. Nije potrebno da idete kod alergologa da biste odgonetnuli šta vam ne prija, dovoljno je da slušate svoje telo.

3. Ne ignorišite upalu. Ova dobrambena reakcija može biti destruktivna za naše ćelije. Upalni procesi se razvijaju ne samo kod alergija ili infekcija već i u slučaju insulinske rezistencije i autoimunih bolesti. Osnova mnogih hroničnih bolesti uključujući i rak je upala.

Da biste sprečili upalne procese obavezno koristite omega 3 masne kiseline koje se nalaze u lanu ili ribljem ulju.

4. Obratite pažnju na zdravlje creva. Crevna mikrobiota, odnosno skup mikroorganizama, ne utiče samo na rad probavnog i imunološkog sistema, već je povezansa svim organima našeg tela, čak i mozgom.

Neravnoteža crevnih bakterija može izazvati razvoj malignih tumora na bilo kojoj lokaciji. Probiotici kao kefir i jogurt, su sposobni da obnove i održe crevnu floru u ravnoteži.  

5. Čuvajte se toksina. Zvuči čudno, jer čak i pupčana vrpca sadrži oko trista hemikalija, od kojih su neke toksične. To znači da je nemoguće potpuno se zaštititi od izlaganja štetnih materija. Ali, u našoj je moći da smanjimo kontakt sa pesticidima, ftalatima, teškim metalima i td...

Držite se podalje od plastične ambalaže, poluproizvoda i zagađenog vazduha u gadovima gde je izvor svih otrova. 

Uspeh lečenja bilo koje bolesti, posebno rak, zavisi ne tokliko od profesionalnosti lekara i efikasnosti lekova već od sopstvenih napora.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom