ŠTA POZNATI JEDU: Severina slatkiše, Lukas školjke...
Aleksandra Radović uživa u kineskim specijalitetima,
Haris Džinović voli lignje, S
loboda Mićalović i
Vojin Ćetković italijanske pice...
Znamo skoro sve o njihovim privatnim životima, ali javne ličnosti se uvek trude da se dobro kamufliraju kada odlaze na ručak. Neki od njih vole da izvoljevaju i traže jela koja se i ne nalaze na jelovniku, a neki su opušteni i žele na miru da prezalogaje nešto. Uz dobar obrok ide i dobro vino, što kod zvezda ne manjka.
Poseta rodnoj Crnoj Gori pevača
Sergeja Ćetkovića, skoro nikad ne prođe bez ručka u restoranu "Leonardo". Obično bira pastu sa pršutom i graškom. Uz ovaj obrok voli da popije nešto gazirano.
Tijana Dapčević, Bane Nedović i Bojan Delić, vole da svrate u Caffe Lounge & Restaurant "Perla".
Bojan pije toplu čokoladu, a u posebnim trenucima i koktel "Bahama mama", a Bane espreso bez kofeina i koktel "Cosmopolitan". Tijana voli da pojede peper stek, odnosno goveđi biftek sa crnim biberom, crvenim vinom, soja sosom, flambiranim konjakom uz dodatak meda i vorčestera. Uz to se servira prilog od mladog krompira.
Ekstra Nena je redovan gost hotela "Astorija" u Starom gradu. Najviše voli mediteranske vitaminske salate i sveže ulovljenu ribu i plodove mora.
Hrvatska pevačica
Severina sa bivšim mužem je bila redovan gost "Mocarta", gde su dolazili da se zaslade dobrim dezertom, uglavnom su birali kolače.
Goran Karan je vegetarijanac i jede vitaminske salate, Lepa Brena čiz kejk, a Miroslav Ilić omiljenu picu "Mocart".
Aca Lukas, uoči čestih nastupa u diskoteci "Trokadero" voli da večera pohovane gambore, ili školjke i crni rižoto.
Solistkinja grupe
"Colonia" Indira Vladić iz ishrane je izbacila ugljene hidrate i masti. Sada jede voće i povrće. Odrekla se, inače, čvaraka i kulena, koje prilikom gostovanja u Budvi nije mogla da pronađe ni u jednom restoranu, već ih je naručila iz najbližeg supermarketa.
Aleksandra Radović posećuje kineski restoran "Šangaj" gde u večernjim satima uživa u kineskim specijalitetima, u prvom redu u ramsteku na kineski način i salati od hobotnice, dok joj je omiljeni desert posle večere prženi sladoled.
Haris Džinović se sa svojom suprugom, posle šetnje Budvom, zaustavlja u poznatom restoranu "Jadran kod Krsta". Tu poručuje punjene i pržene lignje i mušule sa sirom, i grčke salate.
Glumac
Mima Karadžić uživa u dobroj hrani restorana "Leonardo", a njegov izbor je rolovani patlidžan sa sirom, uz koji odlično ide crno vino.
Petar Božović u restoranu "Jadran kod Krsta" pošto je veliki gurman, bira sveže ulovljenu ribu, špagete sa morskim plodovima dok kao desert naručuje najčešće tiramisu kolač.
Glumac
Ivan Bosiljčić u restoranu "Del mare" svakog leta uživa u tanjiru punom paste sa plodovima mora.
Branislav Lečić u "Mocartu" obožava u čokoladne poslastice.
Redovan gost hotela Crna Gora Hilton je glumac
Dragan Jovanović. On obično naručuje gotova jela poput kuvane jagnjetine.
Bračni i glumački par
Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković neizostavno svraćaju oko podneva u restoran "O sole mio“, gde su uz italijanske pice provodili zajedničke trenuke i dok su se zabavljali.
Sanja Doležal, solistkinja pop grupe
"Novi fosili", izjavila je da je oduševljenja paštrovskom kuhinjom.
"Probala sam prvi put pihtije, pojela ih u slast i odmah uzela i zapisala recept šefa kuhinje Zore Todorovića. Inače i sama volim da pravim štrudle i pašticadu kojima sam i ovde poslužena", rekla je Doležal.
Glumci
Branimir Popović i Sanja Jovićević obično jedu morske specijalitete iz restorana ,"Salvadore Dali". Banetov izbor je pasta sa morskim plodovima uz koju obično pije vodu, a ponekad i crno vino. Dok mlada glumica poznata po ulozi Bojane iz serije "Budva na pjenu od mora" jede lignje na žaru.
Strane zvezde
Slavna četvorka "
Rolingstounsa“, na čelu sa legendarnim
Mikom Džegerom, leta 2007., uoči koncerta na plaži "Jaz“ kraj Budve, večerali su u hotelu "Splendid“. Jeli su supu od krastavca i nane, a zatim ribu. Džeger je naručio brancin, a zalivao ga je francuskim vinom. Ostala tri člana popularnog benda su pili "krstač“.
Madona je u Budvi, uoči veličanstvenog koncerta, naručila da jede tartarski biftek i raštanj.
Poznati
holivudski par
Bred Pit i Anđelina Džoli prilikom posete Budvanskoj rivijeri za večeru su jeli ribu spremljenu na jednostavan način, a u kasnijim večernjim satima nekoliko puta su tražili da im se donese različita hrana. Pili su isključivo vino, ali ne crnogorsko.
Holivudske zvezde Majkl Daglas i Ketrin Zita - Džons su usidrili veliku jahtu iza ostrva Sveti Nikola, naspram Budve, i brodićem došli do marine, i zaustavili se na terasi restorana vile "Balkan“ u Starom gradu. Popularni par ručao je, između ostalog, crnogorski pršut i sir, sa svojom decom i dadiljom. U restoranu su se zadržali oko pola sata. Nisu tražili nikakve posebne specijalitete, već su naručili ono što je bilo u ponudi i za druge goste.
Primjedbe
Objavi komentar