Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Naučnici su utvrdili koja hrana uzrokuje ćelavost kod muškaraca

Često se ljudi suočavaju sa podmuklim problemom kada nije jasno zašto kosa počinje da opada. Ponekad se takvo otkriće završi sjajnom ćelavom mrljom, iako se čini da u porodici nema ćelavih ljudi, a starost nije nastupila. Međutim, razlog može biti na površini - hrana. Tim istraživača sa kineskog univerziteta Tsinghua otkrio je da slatka pića mogu dovesti do ćelavosti. U istraživanju je učestvovao 1.951 muškarac starosti od 18 do 45 godina. Popunili su upitnike za procjenu ishrane, fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao rezultat toga, stručnjaci su otkrili vezu između velike konzumacije zaslađenih pića i ćelavosti kod muškaraca. Inače, posttraumatski stresni poremećaj još više izaziva gubitak kose. Naučnici pretpostavljaju da velika količina šećera uzrokuje reakcije koje rezultiraju time da folikuli dlake primaju manje glukoze. Ishrana kose je smanjena i ona umire. Međutim, treba napomenuti da studija ima neka ograničenja. Nisu svi učesnici imali lekarski potvrđenu dijagnozu. Stoga konačne

PANDEMIJA MALIGNIH BOLESTI I DR.OTTO WARBURG

PANDEMIJA MALIGNIH BOLESTI I DR.OTTO WARBURG

Hrvatska je ( iako osobno mislim da su pravi „šampioni“ po broju malignih bolesti Srbija i BiH ) druga po broju oboljelih od malignih bolesti nakon Mađarske ( na tlu Europe ) iz koje se u Hrvatsku uvozi najviše prehrambenih proizvoda.. 

Danas su nažalost ogromne gluposti upute da treba jesti vise voća i povrća ( ukoliko ne nabavite organsko ) kada je upravo voće i povrće tretirano herbicidima ( Monsantov glifosat ) koji su vrlo kancerogeni, a kod nas uopće nitko ne kontrolira koliko se pesticida i aditiva stavlja u hranu.
Pored navedenog u Slavoniji postoje mjesta na kojima je u vodi i do 60 x vise arsena od dozvoljenih vrijednosti, isto tako i žive .. Da li netko o tome vodi računa kao i o zagađenosti zraka ....
Ne .. Sve se zataškava i neukim ljudima objašnjava kako je za sve krivo jer ne jedu dovoljno povrća!
Prodaje se hrana koja je prepuna otrova ali bitno je da je jeftina i da se narod nahrani.
Pogledajte analizu proizvoda koji se prodaju npr. u Konzumu … sigurno ih vlasnik i njegova obitelj ne konzumiraju.

Tu se onda pojavljuje industrija „liječenja“ malignih bolesti što je milijunski posao za tvrtke koje i same proizvode otrove kojima se tretira hrana a onda narodu prodaju lijekove koje su proizveli za tretiranje malignih bolesti koji nemaju veze s liječenjem...

Kemoterapija je jedan od najvećih izvora prihoda većini velikih farmaceutskih kompanija iako su istraživanja pokazala da kemoterapija nema nikakve veze s liječenjem kancera.
Istraživački tim na čelu s dr.Piterom Nelsonom iz centra za istraživanje raka Fred Hachinson iz Sijettla ( SAD ) objavili su naučno istraživački rad u stručnom časopisu Nature Medicine od 05. 08 2012. godine. Rezultati njihova istraživanja su za mnoge bili šokantni…

Istraživanja su pokazala da kemoterapija ne samo da ne uništava stanice raka već pomaže u njihovoj ubrzanoj diobi, pospješuje rast primarnog tumora i njegovo lokalno širenje na okolna zdrava tkiva i diseminaciju ( metastaziranje ) u udaljene dijelove tijela.
Predmet istraživanja bili su solidni maligni tumori: tumori dojke, pluća, debelog crijeva, prostate, pankreasa…

Dr.OTO HAJNRIH VARBURG

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923, a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina, nažalost, skrivena od javnosti. Godine 1931. njemački znanstvenik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.

Antifiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo snabdjevenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.
Dr Varburg je rekao: "Manjak kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika, imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.
“Oduzmete li zdravoj stanici 35 % njenog kisika, pretvarate ju u stanicu raka za samo 48 sati”, rekao je i dokazao dr Varburg.

“Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu da žive, i žive, bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.
Tumorska tkiva su kisela, dok su zdrava alkalna.
U svojoj knjizi “Metabolizam tumora“ dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kisika).
Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu da prežive u visokoj koncentraciji kisika.

Tumorske stanice mogu da prežive samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.
Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.
Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane
Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga što jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se pH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno da funkcioniraju, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana „zakiseljuje“ krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje telo:

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljene hidrate, koji škode pankreasu.
Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
Meso (sve vrste)
Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko, sirevi … i svi mliječni proizvodi
Rafinirana sol
Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina … ukratko, svi pekarski proizvodi
Sve žitarice osim PROSA
Kruh
Margarin
Kofein
Alkohol
Duhan
Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
Antibiotici i svi lijekovi, osobito citostatici ( kemoterapija )

Hrana koja alkalizuje:

Sve sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
Bademi. Vrlo su alkalni.
Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso.
Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.
Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.
Vježbanje
Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. U prvom redu to su statičke vježbe snage, trening u teretani s tegovima ( body building ). Sjedilački način života uništava život.

Ispravan omjer pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i redovito vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80 % alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, žitarice...
Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće.
Ako ste bolesni, idealno je da vam prehrana bude 90 % alkalna. Imate li karcinom, prvi savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće.
To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila.
Drugi savjet je uporaba određenih ortomolekularnih dodataka prehrani koji daju visokih 93% mogućnosti izlječivosti raka ukoliko se pridržavate antitumornog programa.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom